perjantai 26. maaliskuuta 2010

Onnen kerjäläiset

Onnen kerjäläiset / Jaakko Teppo-musikaali / Hämeenlinna,Vanaja-sali

Ensi-ilta 26.11. 2009 Tampere-talo

Käsikirjoitus ja ohjaus Ville Virkkunen

Musiikki ja tarinat Jaakko Teppo

Rooleissa : Johanna Debreczeni,Ismo Apell,Jarkko Tiainen,Manu Havisalmi,Ville Seivo,Mervi Turpeinen ja Emma Virkkunen

Taustaa : syksyllä 2009 katsomot valloittanut letkeä musikaali lähti yleisön pyynnöstä kevätkiertueellekin.Musikaalissa ravattisonni Onni Laukkanen saapuu Pörsänmäelle työtapaturmavakuutuksia myymään,rakastuu kahvilanpitäjä Hilmaan ja tutustuu siinä ohessa paikalliseen äijäporukkaan,jossa harrastetaan ryyppäämistä ja totoa,työttömällä kun on aikaa...

Plussaa : lupsakka jutustelu toimii,samoin bändi ja laulut tietysti.Jaakko Teppo on osannut kiteyttää hyvin kipeitäkin asioita,jotka toimivat hyvin nykypäiväänkin.Ismo Apell Jaskana on aivan huippu,pelkät ilmeet jo saivat yleisön hyrisemään.Pidin myös Manu Havisalmen Vartti Ryynäsestä ja Jarkko Tiaisen Veikko Römppäisestä.Ville Seivo ravattisonnina oli ehkä hiukan liian nuoren oloinen,mutta "Jälkitauti" oli hauska veto.Johanna D. lauloi hienosti ja oli muutenkin uhkea rotunainen:) Vartin laulama "Hilma ja Onni" on kaunein ja herkin rakkauslaulu mitä olla voi... Lavastus oli aika kotikutoinen,samoin tanssitytöt,mutta tähän ne jotenkin sopi.

Miinusta : en tykännyt kovasti niistä tanssitytöistä,ilmankin olisi pärjätty...mutta kuten jo totesin,pahasti eivät kuitenkaan menoa haitanneet.

Muuta : olin jo ensi-illassa katsomassa ja mukava oli huomata,että esitys tuntui tiivistyneen matkan varrella.Itse maestro Jaakko Teppo oli myös paikalla ja sai yleisöltä mojovat aplodit,väki nousi seisomaankin,mikä oli hienoa.Yleisön joukossa nähtiin myös Ismo ja Ilkka Alanko :) Yleisö sai varmaankin mitä halusi,tyytyväisen näköistä väkeä lähti paikalta pois.

Teatterikärpäseltä Onnen kerjäläisille neljä tähteä ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).