perjantai 14. joulukuuta 2018

Raxu Taskunen / Glims & Gloms

Raxu Taskunen / Glims & Gloms, Entressen kauppakeskus, Espoo

Ensi-ilta 29.11. 2018, kesto noin 35min (ei väliaikaa)

Sopii yli 3-vuotiaille

Visualisointi Simo Heiskanen, Anne Aario ja Nina Ukkonen
Käsikirjoitus, ohjaus ja musiikki Simo Heiskanen
Valosuunnittelu Ville Virtanen

Näyttämöllä : Simo Heiskanen


 Espoo tuntuu minulle olevan tänä syksynä tietyssä mielessä luvattu paikka, suuntasin nimittäin jo kolmatta kertaa sinne lastenteatterin perässä. Tällä kertaa en hypännyt länsimetroon vaan lähijunaan, puolituntisen ajelun jälkeen löysin itseni Espoon keskuksesta ja tarkemmin Entressen kauppakeskuksesta, jonka toiseen kerrokseen on tanssiteatteri Glims & Gloms perustanut pop up -teatterin loppuvuodeksi! Miten mainio idea! Teatteria voi aivan loistavasti katsella muuallakin kuin ns. perinteisissä paikoissa. Vähän pohdiskelin ennalta, että noinko mahtaa kauppakeskuksen käytävän hälinä häiritä katsomiskokemusta, mutta onnekseni ei ainakaan sillä kerralla ollut mitään mölykööriä liikenteessä.

Pop up -nukketeatteria (c) Teatterikärpänen 

 Nukketeatterimusikaali Raxu Taskunen kuulosti varsin veikeältä konseptilta jo valmiiksi, ja sitähän se sitten kyllä olikin. Ihastelin ennen esityksen alkua värikylläistä, monenkirjavista kangaspaloista ja taskuista muodostunutta lavastusta, ja pian jo itse Raxu Taskunen ilmestyi paikalle. Raxu on karvainen öttiäinen, joka on kovasti naksujen perään ja niitä otus poimiskelee suuhunsa erinäisten taskujen pohjilta. Teatterikärpästä lämmitti kovasti se, että kertojana toimi valtaisa kärpänen ja vielä enemmän lämmitti mieltä se, että esityksessä mainittiin suosikkieläimeni vompatti, jota ei tosin paikalla näkynyt. Höh.


 Kaikenlaista aariaa kuullaan joka välissä, Raxu touhuaa taskulta toiselle herkkujen perässä ja Raxun perässä taas on salapoliisi Hönttönen valtavine suurennuslaseineen. Hän saakin oveluudella napattua Raxun pussiin tutkimuksiaan varten, mutta Raxu on vielä ovelampi ja pomppii pusseineen päivineen pois näköpiiristä ja huilauspaikka löytyy viemäriputkesta, jota asuttaa maanmainio Selma Syöveri. Olipas vinkeästitoteutettu tämä pitkä kiemurteleva Selma! Erinäisten käänteiden jälkeen Raxu päätyy Australiaan asti ja ystävystyy siellä Rudolf Kakadun kanssa, joka opettaa Raxulle, että on olemassa terveellisempääkin popsittavaa kuin ne ainaiset naksut. Nähdäänpä tässä hauskaa kaalinpäätyyppiäkin ja tarkkailijarobotti ARM1 valtavine huulineen, robotti innostui laulelemaan myös.

Selma Syöveri 

 Puolituntinen mennä heilahti tuosta noin ja viihdyin vallan mainiosti, koskapa olin täysin kohderyhmää eli yli 3-vuotias ja minä jos kuka tykkään tämmöisistä hiukan absurdeista jutuista. Poiketkaapas pop up -nukketeatterissa tsiigaamassa hauskaa menoa ja Raxun ja kumppaneiden touhuja vaikkapa jouluostosten ja muun hässäkän lomassa, pieni tauko shoppailusta tekee terää ja taas jaksaa. Esityksiä on vielä mainiosti jäljellä ennen joulua, lisäinfoa löytyy tästä linkistä.

Raxu, Hönttönen ja ARM1

Esityskuvat (c) Ari Kauppila

(Näin esityksen kutsuvieraana, kiitos Glims & Gloms!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).