torstai 21. tammikuuta 2010

Villit vuodet

Villit vuodet - musikaali / Hämeenlinnan Kaupungin Teatteri / Vanaja - sali

Ensi-ilta 12.9. 2008

Käsikirjoitus Heikki Paavilainen ja Vexi Salmi

Ohjaus Heikki Paavilainen

Rooleissa mm. Antti Mikkola (Vexi Salmi),Joni Leponiemi (Irwin),Jani Koskinen,Sinikka Salminen,Katariina Kuisma,Birgitta Putkonen,Leena Viitanen,Raimo Viitanen,Lasse Sandberg,Lauri Kortelainen ja Harri Ekonen

Taustaa : musikaali kertoo Vexi Salmen tarinan koko kansan rakastamaksi tekstinikkariksi.Välillä käydään Irwinin kanssa Saksassa heilumassa.Kaikki esityksessä kuultavat kappaleet ovat Vexi Salmen sanoituksia vuosien varrelta (mm. Rakkauden sinfonia,Viuhahdus,Vippaa mulle viitonen ja Katson sineen taivaan).Jokaisessa esityksessä vierailee tunnettu artisti (ei etukäteen ilmoiteta),joka esittää Vexin tuotannosta jonkun kappaleen.Artisteina ovat olleet mm. Jari Sillanpää,Pauli Hanhiniemi,Arja Koriseva ja Pate Mustajärvi.

Plussaa : homma toimii ja kulkee kuin hirvi :) Kappaleet vievät tarinaa eteen päin ja näyttelijäthän ovat loistavia myös laulajina.Joni Leponiemi on kuin Irwinin kaksoisolento ääntä myöten.Laulullisesti etenkin Jani Koskinen ja Katariina Kuisma pysäyttävät,tunnelmat vaihtuvat riehakkaasta menosta ja kunnon huumorista haikeuteen.Kokonaisuus toimii erittäin hyvin,ja lisäksi Antti Mikkola tekee Vexi Salmen hahmosta hyvin uskottavan.Musikaalissa nähdään myös ammattitanssijoita Antti Seppäsen johdolla.

Miinusta : kässärissä muutama sisäpiirijuttu,joka ei välttämättä aukea ulkopaikkakuntalaiselle ja kaikki eivät välttämättä tykkää "viuhahduksesta" ... (minua se ei kyllä haitannut)

Muuta : esityksen on nähnyt Hämeenlinnassa yli 33 000 katsojaa toistaiseksi ja se on kaikkien aikojen menestynein musikaali täällä.Viime kesänä esitys vieraili Oulun kesäteatterissa valloittaen sielläkin katsojia.Nyt esitys jatkaa 10.2. - 27.2. Hämeenlinnassa Vanaja-salissa muutamalla esityksellä,neljä kertaa nähneenä suosittelen lämpimästi kaikille ja etenkin hyvän kotimaisen musiikin ystäville.Villit vuodet ei jätä ketään kylmäksi!!

Täydet viisi tähteä *****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).