maanantai 11. tammikuuta 2010

Sound of Music

Sound of Music / Tampere-talo / Tampereen Komediateatteri

Ensi-ilta 9.1. 2010

Ohjaus Panu Raipia

Käsikirjoitus Howard Lindsay ja Russel Crouse

Säveltäjä Richard Rodgers

Kapellimestari Kimmo Tullila

Rooleissa mm.Maria Lund,Laura Jurkka,Anu Raipia,Liisa Roine,Heikki Railevirta,Ilmari Saarelainen ja Jukka Leisti
Taustaa : yksi maailman rakastetuimmista musikaalielokuvista,kertoo Maria-neidosta joka menee kotiopettajattareksi von Trappin perheeseen.Perheessä seitsemän lasta,jotka innostuvat laulamisesta.

Plussaa : kaikki näyttelijät tiesivät paikkansa,lapsinäyttelijät ihastuttavia energiapakkauksia ja todellisia löytöjä rooleihinsa,Maria Lund laulaa kuin unelma.Tarina vie mennessään,tutut kappaleet seuraavat toistaan ja saavat arvoisensa tulkinnan.Lavastus oli sopivan pelkistetty.Täydet pisteet orkesterille ( Tampere Chamber ).Tutuimmat laulut jäivät soimaan päähän koko kotimatkan ajaksi ja vieläkin laulattaa :)

Miinusta : itse esityksessä ei moitittavaa,mutta esityspaikka ei mielestäni ihan paras mahdollinen vaikka musikaali toki vaatii ison tilan.Tampere-talo on niiiin valtavan kokoinen ja itse istuin melkein "piippuhyllyllä",josta orkesterimonttu näkyi liiankin hyvin.Alempaa olisi saanut paremman kuvan kokonaisuudesta,nyt esim. taustan vuorimaisemaa ei näkynyt juuri kuin pilkahduksena.

Erikoista : esityksen nähtyäni olen sitä mieltä,etten ole koskaan nähnyt Sound of Music-elokuvaa kokonaan,vaan kohtauksia sieltä sun täältä.Katsomossa paljon lapsia,joille esitys oli varmasti vieläkin isompi elämys (jos vaan malttoivat seurata).

Teatterikärpänen antaa Sound of Musicille täydet viisi tähteä *****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).