tiistai 20. joulukuuta 2011

Saiturin joulu / Kansallisteatteri

Saiturin joulu / Kansallisteatterin Suuri Näyttämö

Ensi-ilta 30.11. 2011, esityksen kesto 2h 10min

Ohjaus Kurt Nuotio

Rooleissa Kari Heiskanen,Harri Nousiainen,Ilja Peltonen,Petri Liski,Jouko Keskinen,Paula Siimes,Karin Pacius,Sari Puumalainen,Jani Karvinen,Olli Ikonen,Pia Andersson,Tero Jartti,Ville Seivo,Amos Brotherus,Johannes Brotherus,Robert Brotherus ja paljon lapsia

Taustaa : Charles Dickensin klassikkotarina itarasta ja itsekkäästä Ebenezer Scroogesta (Kari Heiskanen),joka ei voi sietää joulua lainkaan.Hänelle ilmestyy jouluyönä kolme joulun henkeä - Menneisyys,Nykyisyys ja Tulevaisuus - ja henget vievät Ebenezerin matkalle kurkistamaan menneeseen aikaan,nykyhetkeen ja tulevaan.Vanha saituri löytää joulumielen itsestään jälleen.

Plussaa : pelkkää plussaa koko esitys! Heti esiripun noustua tuli lämmin tunne,näkymä pikkukaupungin keskustasta,lumisadetta,ihmiset tanssimassa ja laulamassa. Kari Heiskanen Saiturina oli aivan huippu,pidän hänen puhetyylistään ja koko olemuksestaan kovasti. Karismaa kerrakseen!! Yhtiökumppanin ilmestyminen aaveena kahleissa oli hurja näky aikuisellekin ja samoin Tulevaisuuden henki (Tero Jartti) oli todella vaikuttava näky. Pidin erittäin paljon musisoivista Brotheruksen veljeksistä myös,tunnelmaa luomassa joka tilanteessa.Osuvasti oli sanottu,että kun kasvaa liian isoksi niin että varpaat ja pää on liian kaukana toisistaan,ei huomaa enää kaikkea pientä ja kaunista kuten maton raitoja tai tassujaan pesevää pientä kissaa :) Lavastus oli toimiva ja sadunomainen, itse palasin pariksi tunniksi lapseksi jälleen ja tunne jatkui vesisateisesta säästä huolimatta vielä pitkään.Loppulaulu myös jäi soimaan päähän ja tuntui sitä moni muukin rallattelevan poislähteissä - ja nimenomaan aikuiset :)

Miinusta : ei moitteen sanaa

Lumoava Saiturin joulu sopii koko perheelle.Tämä pitäisi nähdä joka vuosi ennen joulua ja nimenomaan tämä versio!!

Täydet viisi tähteä ***** ja plussat vielä päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).