maanantai 19. maaliskuuta 2012

Viettelyksen vaunu

Viettelyksen vaunu / Tampereen Työväen Teatterin Vanha päänäyttämö

Ensi-ilta 31.1. 2012 , kesto noin 2h 30min väliaikoineen

Ohjaus Pasi Lampela

Rooleissa : Tommi Raitolehto, Petra Karjalainen, Auvo Vihro, Merja Larivaara, Kristiina Hakovirta, Matti Pussinen, Jari Ahola

Taustaa : Tennessee Williamsin klassikko. Blanche DuBois (Merja Larivaara) saapuu sisarensa Stellan (Petra Karjalainen) ja tämän miehen Stanleyn (Tommi Raitolehto) luokse vierailulle. Blanche ylläpitää tiettyä kulissia itsestään ja vierailunsa syistä, ja on pian Stanleyn kanssa napit vastakkain. Alkaa valtataistelu. Totuus tulee julki ja kulissit kaatuvat.

Plussaa : Mielettömän vahvaa näyttelijäntyötä on aina ilo seurata! Merja Larivaara loistaa Blanchena, en ole aiemmin juurikaan pitänyt kyseisestä näyttelijättärestä mutta nyt Merja veti kyllä pisteet kotiin tavalla jonka tulen muistamaan vielä pitkään. Miten herkkä ja hauras hän onkaan. Myös Petra Karjalainen tekee loistoroolin Stella-siskona, loppu etenkin oli hyvin pysähdyttävä. Pidin kovasti myös Tommi Raitolehdon Stanleyn rajuudesta ja fyysisyydestä, astiat saavat kyytiä kun Stanley menettää malttinsa. Esitys ei tosiaan päästä katsojaa helpolla. Kunnon draamaa!

Miinusta : ei moitittavaa

Muuta : yksi pariskunta poistui samasta penkkirivistä väliajalla. Mies oli kuulemma kommentoinut esitystä siihen malliin, että liippasiko liian läheltä ja oli siksi vaikeaa seurata...

Viettelyksen vaunulle täydet viisi tähteä *****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).