torstai 14. kesäkuuta 2012

Peter Pan - musikaali / Musiikkiteatteri Palatsi

Peter Pan - musikaali / Musiikkiteatteri Palatsi

Ensi-ilta 15.5. 2012 , kesto noin 1h 15min

Ohjaus Petri Lairikko

Rooleissa : Kimmo Blom, Elisa Lairikko, Christian Lairikko, Rolle Puumalainen, Sonja Lairikko, Jukka Mänty-Sorvari, Anna Blomster, Ariana Vähätiitto, Joona Mänty-Sorvari, Mikko Kauppila, Frans Åkerberg, Riina Husgafel, Isabella Lairikko, Tiina Mantere, Annica Milán ja Dolly-koira

Taustaa : Kultasen perheen lapset jäävät yksin kotiin vanhempien lähdettyä juhlimaan ja sillä aikaa taloon lennähtää Peter Pan, poika joka ei koskaan kasva aikuiseksi. Peter opettaa lapset lentämään ja pian he ovat matkalla suureen seikkailuun kohti Mikä-Mikä-Maata, Kadonneiden poikien luo. Luvassa on menoa ja meininkiä, kun mukaan saapuu soppaa hämmentämään itse hirmuinen Kapteeni Koukku merirosvoineen. Miten seikkailussa sitten loppupeleissä käy, se täytyy tulla itse katsomaan :) Viekö krokotiili Koukulta toisenkin käden? Selviääkö intiaanityttö Tiikerililja hengissä merirosvojen kynsistä? Kuka juo myrkkyä yskänlääkkeen sijaan? Pääsevätkö Kultasen lapset Leena, Jukka ja Mikko takaisin kotiin?

Plussaa : Esitys oli oikein viihdyttävä ja passeli koko perheelle, lapsille ja meille lapsenmielisille. Olin 6-vuotiaan kummityttöni kanssa katsomassa ja mielenkiintoista oli seurata lasten reaktioita tiettyihin juttuihin. Eniten riemua tuntui herättävän hassu krokotiili ja Kapteeni Koukun hölmöily, mieluisia olivat myös hurjat miekkailukohtaukset ja se, miten Helinän nimeä kuiskaamalla saatiin keiju jälleen virkoamaan. Itse pidin eniten Peter Panista ( Kimmo Blom, kiintoisaa kuulla häntä laulamassa suomeksi), komea ääni ja lähes yhtä komeat housut! Kovasti mieleeni oli myös erittäin kaunisääninen ja raikas Leena (Elisa Lairikko) sekä Tiikerililjan (Annica Milán) laulama, Pocahontas-piirretystä tuttu laulu "Tuulen värit". Pidin myös erityisen paljon keimailevasta ja mustasukkaisesta Helinä-keijusta (Anna Blomster), hänen pukunsa oli myös hyvin kaunis. Jännästi oli toteutettu Helinä aluksi pelkkänä valopisteenä, lapset sitä tuntuivat etenkin kovasti hämmästelevän. Ryhmäkohtauksissa oli vauhtia ja vaarallisia tilanteita ja yhteistanssit olivat hauskoja.

Miinusta : jälleen kerran miinuspisteitä tulee valo-ja äänipuolelle! Valaistuspuoli ei ollut aina ihan ajantasalla ja oli mikkiongelmia ja musiikki ainakin aluksi niin kovalla, ettei laulujen sanoista ja puheesta aina tahtonut kunnolla saada selvää. Aloituksen kanssa taisi myös olla pieniä ongelmia, mutta sen sitten kyllä unohti nopeasti kun esitys pääsi kunnolla vauhtiin.

Muuta : esitys tosiaan oli hyvin sadunomainen,hauska ja toimiva paketti muuten, mutta tekniikan puolelle miinuksia. Tarjoilijalle lisäpisteitä siitä, että kierrepillien loputtua saimme juomiimme Muumi-tikkarit :)

Teatterikärpänen antaa Peter Pan - musikaalille neljä tähteä **** !!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).