keskiviikko 5. syyskuuta 2012

ABBA-show / Musiikkiteatteri Koitto

ABBA-show / Musiikkiteatteri Koitto,Helsinki

Ensi-ilta 3.8. 2012, kesto reilut 2h väliaikoineen

Ohjaus Otto Kanerva

Työryhmä Otto Kanerva, Katariina Leino, Elina Vättö, Jukka Kuronen ja Petri Lairikko

Rooleissa Aleksi Aromaa, Kimmo Blom, Karoliina Kallio, Marika Krook, Birgitta Putkonen ja Kalle Pylvänäinen

Taustaa : ABBA-musiikkia ja biisien lomassa suomalaiset Mirkku ja Väinö ( Birgitta Putkonen ja Kalle Pylvänäinen) pitävät huolen "huumoripuolesta"

Plussaa : ABBA on huikea! Heti alkuun pamahtaa ilmoille suosikkibiisini "Summer Night City" ja siitä jo tietää, että luvassa on hittikavalkadi vailla vertaa. Pojilla on komiat peruukit ja käheät releet (miten ne kuteet naisten päällä näyttää jotenkin "normaaleilta", mutta miesten päällä koomisilta...?) Esitteessä mainostetut "vauhdikkaat tanssikuviot" lienee syytä mainita lainausmerkein varustettuna, kuvioita kyllä oli mutta vauhtia ei juurikaan. Askelkuviot irroittivat itse ABBAn jäseniltäkin muutaman erikoisen ilmeen kesken esityksen... Kyllä se niin on, että kyllä siinä melkoista herkkua on luvassa kun projektiin saadaan mukaan omasta mielestäni kaksi Suomen upeaäänisintä miestä, eli Kimmo Blom ja Aleksi Aromaa. Marika Krook on kyllä melkoinen pakkaus ja kissojen kissa, kyllä siinä etupenkkien miehillä riitti varmasti kerrottavaa kotiinkin asti. "Agnetha" (Karoliina Kallio) lauloi kyllä upeasti ja minulla on hänestä muutenkin paljon positiivisia muistoja erään risteilyn tiimoilta, mutta hän jätti jotenkin kylmän vaikutelman? Vai oliko se niin ABBAnkin aikoina, että Frida oli tumma ja tulinen ja Agnetha vaalea ja viileä? Mene ja tiedä... Biisit kyllä soivat kaikenkaikkiaan hyvin ja jokainen sai väläytellä soolo-osuuksissa laulutaitojaan laajemminkin. Bändi oli huippu, ja biiseistä kuultiin tietysti kaikki hitit ja muutama ainakin itselleni tuntemattomampi veto. Mirkku ja Väinö jutustelivat ajoittain ihan hauskojakin juttuja, Kalle Pylvänäinen toi vähän mieleeni Eppu Salmisen, sillai hyvällä tavalla.

Miinusta : Tarina oli aika köyhä... jotenkin tuntui, että koko homma oli jätetty puolitiehen ja sitten keksitty Mirkku ja Väinö-hahmot siihen mukaan. ABBAn tarinaa ei varsinaisesti kerrottu ja bändin jäsenten keskinäiset suhteet ja välit meni täydellisesti ohi. Ei kaikki tiedä/muista, että kuka oli kenenkin kanssa ja niin edelleen. Biisi vain lähti käyntiin ja se laulettiin ja sitten poistuttiin lavalta. Täytyy kyllä myöntää, että oliko omassa huumorintajussani vikaa vai missä oli, sillä Mirkun ja Väinön jutut oli välillä toooodella köyhiä. Sellaista väkisinväännettyä naurattamista en vaan jaksa! Fläppitaulukohtaus oli ihan pohjanoteeraus, siltikin se tuntui kovasti muuta yleisöä naurattavan... Mennään siitä mistä aita on matalin. Pikkujouluaikaan tuo olisi saattanut meikäläiseenkin upota eri tavalla, mutta ei nyt. Ei näin! Olisin toivonut ABBAn jäseniltä muutakin kuin niitä vauhdikkaita tanssikuvioita ja hittejä, keskinäistä juttelua ja sellaista.

Muuta : Enempiä kertomatta, vähän kummallista säätöä oli Koiton suunnalta koko esityksen tiimoilta ja koskapa meillä oli liput vain showhun, meidät päästettiin saliin vain muutamaa minuuttia ennen esityksen alkua. ABBA-shown oli tarkoitus jatkua loppuvuodesta parhaaseen pikkujouluaikaan, mutta toisin kävi. Koko Musiikkiteatteri Koitto ajautui konkurssiin ja kaikki loppuvuoden esitykset peruutettiin. Maksavana asiakkaana moitin sitä tapaa, miten tiedoituspuoli yleensäkin hoidettiin. Silti vaakakuppi kallistuu positiivisen puolelle, sillä niin nautittavan hienoja esityksiä onnistuin kyllä Koitonkin salissa näkemään tänä vuonna. Kiitos siitä kaikille!

ABBA-show saa neljä tähteä. Musiikkipuolelle täydet viisi,huumoripuoli jää kolmoseen. ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).