lauantai 1. syyskuuta 2012

Hetki lyö / Musiikkiteatteri Palatsi

Hetki lyö / Musiikkiteatteri Palatsi, Tampere

Ensi-ilta 1.8. 2012, kesto noin 2h väliaikoineen

Ohjaus Otto Kanerva

Kapellimestari Antti Vauramo

Rooleissa Tatu Siivonen, Petja Lähde ja Ria Kataja

Taustaa : Musikaalikomedia Hetki lyö nähtiin jo kesällä 2011 Hämeenlinnan kesäteatterissa omalaatuisella nimellä "Kirkan lahje" (näin sen siellä muutamankin kerran) ja arvostelu alkuperäisestä löytyy tämän linkin takaa.Tänä kesänä nimi vaihdettiin ja esitys pyöri ihan mukavalla menestyksellä Rauman kesäteatterissa. Elokuuksi esitys siirtyi Tampereelle ja sisätiloihin, muutamia käytännön muutoksia tehtiin ja tanssitytöt tipautettiin sisäversiosta pois. Näytelmähän kertoo pojasta, jonka elon kulkua siivittää hyvin vahvasti Kirkan musiikki heti syntymästä alkaen.

Plussaa : Olen vahvasti samoilla linjoilla kuin aiemminkin, mitä tulee plussapuoliin. Sisätiloissa hyvä meininki ja toimiva musiikki korostui vielä entisestään, oikeastaan niitä tanssityttöjäkään ei kaivannut lainkaan. Tatu Siivonen oli saanut lisävauhtia hahmoihinsa ja ripari-isonen Koponen nauratti edelleen yhtä lailla. Petja Lähde oli yhtä letkeä kuin ennenkin, miehelle on kyllä niin uniikki soundi äänessään ja sisätiloissa sitä kuunteli vielä tarkemmin. Tatun sähköisku oli hienosti toteutettu! Illan komein biisi sen sijaan oli kitaristi Antti Parangon vetäisemä "Desperado", ainakin aplodit oli sen mukaiset! Kesäversion suosikkini pitivät myös, eli "Silta yli synkän virran" Petjan laulamana on todella komeaa kuultavaa. Ilokseni encoressa kuultiin vielä monta kappaletta lisää Kirkan tuotannosta. Ria Kataja oli edelleen hyvin verevä ilmestys, tosin laulupuolella ei yltänyt ihan poikien tasolle.

Miinusta : Alku edelleen todella tahmea eikä millään meinaa lähteä käyntiin. Kun sitten lopulta lähtee, ei menoa pidättele enää mikään.

Muuta : Jotenkin tämä Palatsin versio toimi jopa kesäteatteria paremmin! Saas nähdä missä päin Suomea esitys ensi kesänä seikkailee?

Hetki lyö saa neljä tähteä ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).