tiistai 4. joulukuuta 2012

Kesää odotellessa...

On hanget korkeat nietokset ja pakkanen paukkuu ulkona. Kolmen viikon kuluttua jouluhässäköissäkin aletaan olla jo voiton puolella. Katseet voi jo tässä vaiheessa siis siirtää kohti ensi kesää ja kesäteatteritarjontaa!

Kovin vähän toistaiseksi on tihkunut tietoja tulevista esityksistä. Pyynikillä pyöritetään 85-teemaa varmasti muutama vuosi, silloin on taottava kun rauta on kuumaa ja kun Työviksen lukuisat versiot lopulta pian päättyvät (pari viimeisintä turboplatinumia jäi minulta näkemättä),  jäisi Tampereelle muuten mansemusikaalinkokoinen aukko ja sillä teemalla nyt ratsastettaneen kohti auringonlaskua... Samppalinnassa nähdään musikaali Five guys named Moe! ja pääosiin on kuulemma ylläreitä luvassa. Saakin olla melkoinen ylläri jotta menisin katsomaan, sillä ainakin Sami Saari on mukana ja jostain syystä en voi oikein sietää kyseistä artistia. Vuosikausia sitten näin Savoy-teatterissa yhden Moe-version ja se oli kyllä hyvä, rooleissa olivat nimittäin ainakin Puntti Valtonen, Jussi Lampi ja Kari Ketonen. Viimeksimainitut vierekkäin oli jo näky sinänsä, pituusero kun oli melkoinen. Tampereen Komediateatteri julkisti kesähupailunsa passelisti maanantaina tanssikisan ratkettua, näytelmänä Puhelinluettelo ja naispääroolissa Krisse Salminen. Heinolassa hauskuuttaa Diivat, taitaa jäädä sekin näkemättä, sillä olen nähnyt siitä jo pari versiota eikä heillä varmaankaan ole mitään uutta siihen luvassa.

Kotokulmilla on luvassa Risto Räppääjää (Aulangon Satuteatteri) ja Mooseksen perintöä (Hauhon Niskavuori-näyttämö) ja jossain oli Matkalaukkukostajakin. Hämeenlinnan Kesäteatteri sen sijaan on edelleen Suuri Mysteeri, ainakin jos piipahtaa teatterin sivuilla hakemassa lisäinfoa tiedonjanoisena. Mitä ihmettä siellä oikein tapahtuu? Näyttäisi siltä, että toistaiseksi ainut fakta on yhteistyön jatkuminen Teatteri Siperian kanssa ja se, että tulevana kesänä on satsattu peräti neljään näyttelijään. Viime kesänähän kaupunginpuistossa huhkittiin Shakespearen tahdissa kolmen näyttelijän voimin siihen malliin, että vieläkin hihityttää kun kesää muistelee.

Tulevan kesän näytelmä vaihtuu nimittäin viikon välein ja siellä näyttäisi olevan mukana jo sellaisiakin, joita on aiemmin Hämeenlinnassa jo nähty. Varmaa on se, että esim. neljällä näyttelijällä vedetty Simpauttaja olisi kyllä varmasti erilainen kuin aiempi versio. Joku takuulla esittäisi niitä Oton veistämiä naispatsaitakin... Tarkemmin kun ajattelee, niin neljä näyttelijää ja Tuntematon sotilas olisi jo aikamoinen teko ja pistää tässä itselläkin mielikuvituksen liikkeelle, että miten sellaisen pystyisi edes toteuttamaan.
Mielenkiinnolla jäämme siis odottamaan sitä, että missä vaiheessa kesän näytelmä oikeasti julkistetaan ja onko se kenties joku jo mainituista. Oli se mikä hyvänsä, luvassa on varmasti jotain ennennäkemätöntä!
Kesäteatterin sivuille sinäkin pääset tästä linkistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).