sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Fiftari!-musikaalin harjoituksissa osa 2

 Tarkoituksenanihan oli käydä helmikuun alun jälkeen seuraavan kerran maaliskuun puolella treenejä katsomassa, mutta se nyt sitten venähti huhtikuun puolelle. Olen ollut sen verran hölmösti töissä, etten ole ehtinyt käymään harjoituksia katsomassa niin usein kuin on alunperin pitänyt. Toisaalta tämä oli ihan hyväkin juttu, sillä nyt mukaan tuli paljon uutta katsottavaa ja kuunneltavaakin!

 Torstai 11.4. oli siinä mielessä erikoinen päivä, että vähän yllättäenkin aiemmin päivällä minun suuri unelmani toteutui ja olin aamupäivällä Helsingissä haastattelemassa suurinta idoliani, mitä näyttelijöihin tulee. Hän vielä lopuksi välitti Fiftari!-porukalle sellaiset terveiset, että unelmia kohti kannattaa pyrkiä ja ei saa luovuttaa kesken kaiken, mutta töitä niiden toteutumisen eteen täytyy kuitenkin tehdä. Tämä oli kantava teema myös harjoitusten alussa, sillä ohjaaja-Laura oli itsekin pohtinut samaa ajatusta ja kirjoittanut sen jo aiemmin paperille. Hetken kukin vuorollaan sai halutessaan kertoa tuntemuksiaan ja haaveitaan ja unelmiaan, ja keskustelusta muodostui hyvin mielenkiintoinen. Ohjaaja varoitti nuoria näyttelijöitä myös mahdollisista kateellisista ihmisistä ja julkisuuden kiroista.

 Ohjaaja briiffasi lyhyesti siitä, mitä kohtauksia tänään käytäisiin läpi ja millaisia muutoksia niihin on tehty. Perinteiseen tapaan harjoitukset alkoivat hauskoilla improvisaatioharjoitteilla, joista ensimmäisenä porukka muodosti ilme-ja eleringin. Kaikki seisoivat ympyrässä ja vierustoverille piti näyttää jokin ilme, jonka seuraava otti vastaan ja niin edelleen. Seuraavalla kierroksella mukaan liitettiin jokin ele ja sitten myös ääni. Loppuvaiheessa oli jo aika hervotonta menoa. Kaikki harjoittelivat tätä samaa myös parin kanssa yhdessä ja aika erikoista meininkiä siinäkin nähtiin. Porukalla on kyllä mahtava yhteishenki, hauskaa piisaa ja etenkin pojilla tuntuu olevan välillä vähän liikaakiin ylimääräistä energiaa, heh.

 Varsinaiset harjoitukset aloitettiin kappaleella "Bossen ylistys", musiikit soitettiin nauhalta. Hyvin svengaavaa musaa ovat kyllä Osku Paappanen ja Sauli Sipponen saaneet aikaan. Anu Palevaaran koreografiat ovat hauskoja, ja tulipa nähtyä se kuuluisa puudeliliikekin "Nörtin pilkkalaulussa"! Kappaletta otetaan muutamaan kertaan uusiksi, ja Nelli Auriola ja Kaisla Parviainen näyttävät tanssikuvioista mallia edessä. (pahoittelen hieman huonoa kuvanlaatua näissä otoksissa...)


 Tauon jälkeen kuunneltiin kolme uutta kappaletta, joista yhdessä olen kuulevinani RAY:n pelikoneen äänenkin!? Jatkettiin parin kohtauksen hiomisella ja lopuksi improiltiin jälleen.

 Harjoituksissa oli mukana minulle muutama uusi tuttavuuskin, eli Matvei Ojansuu ja Tanssiseura Baunssista Tommi Tiitta, joka lienee porukan nuorin myös. Myöhemmin mukaan liittyi Ilmari Huhtanen, joka tekee Sakun roolia yhdessä Lauri Litjan kanssa. Hyvin Ilmari sulautui porukkaan mukaan, tanssikuviotkin sujuivat kuin olisi oltu harjoituksissa mukana alusta alkaen.

Matvei ja 50-luvun rotsi / kuva Teatterikärpänen

Ilmari / kuva Teatterikärpänen

On tulossa kyllä hieno juttu! Olen niin ylpeä jo nyt näiden nuorten puolesta, ja erityisen iloinen olen siitä, että vaikka olen parissa harjoituksessa vasta käynytkin, niin on havaittavissa selkeää kehitystä ja mahtavia yksilösuorituksia. Näistä kuullaan takuulla vielä, näistä ihanista lahjakkaista nuorista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).