perjantai 9. huhtikuuta 2010

Valhe

Valhe / Kansallisteatterin Willensauna

Ensi-ilta 19.3. 2010 / kesto 2h 40min

Käsikirjoitus ja ohjaus Paavo Westerberg

Rooleissa Jukka-Pekka Palo,Antti Pääkkönen ja Kristo Salminen

Taustaa : kolme miestä tapaavat Cannesissa hotellihuoneessa yhteisen projektin merkeissä.Unelmissa siintää elokuva,jonka pääroolissa tulisi näyttelemään itse Johnny Depp.KP (Kristo Salminen) ohjaa elokuvan,AJ (J-P Palo) toimii tuottajana ja Henkka (Antti Pääkkönen) rahoittaa osan projektista.Vuorokauden sisällä miehistä alkaa paljastua yllättäviä piirteitä ja kaikki ei todellakaan suju suunnitelmien mukaan.

Plussaa : todella tiivistunnemainen ote alusta loppuun,yhtään ei tiedä mitä tuleman pitää ja se pitää mielenkiinnon yllä.Kaikki miehet ovat herkullisia rooleissaan,ohjaaja ei ole päästänyt heitä todellakaan helpolla.Pidin varsinkin Antti Pääkkösen rennosta olemuksesta suihkukohtauksineen kaikkineen,kulissit rapisivat hänenkin roolihahmoltaan yllättävällä tavalla.Kristo Salmisen romahdus oli huikeaa katsottavaa,todella vahvaa työtä.Pelottava ilmestys suorastaan.J-P Palo teki myös todella hienon roolin tuottajana,jolla oli suuri unelma joka muuttaisi kaiken.Lavastus oli toimiva,mukavasti avoimesta parvekkeenovesta kantautui hälinää kadulta ja sähkökatkos oli hienosti toteutettu.Pidän myös siitä,että Willensaunassa näyttelijät ovat lähellä yleisöä.

Miinusta : kesto oli hitusen liian pitkä,muutama verkkaisempi kohta meinasi herpaannuttaa

Muuta : suosittelen ehdottomasti,etenkin miehille !! Kysymys jäi ilmaan,mitä kaikkea ihmiset ovatkaan valmiita uhraamaan menestyksen ja unelmien toteutumisen vuoksi!!?

Teatterikärpänen antaa Valheelle neljä tähteä ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).