keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Haastattelussa Hämeenlinnan Kesäteatterin kolmikko

Hämeenlinnan Kesäteatterin näyttelijäkolmikkoa haastattelin heinäkuun puolivälissä Kaupunginpuistossa, kahden näytöksen välissä. Jokaisesta näyttelijästä tulossa vielä pieni oma haastattelu,mutta tässä yhteishaastattelu herroista Teemu Palosaari, Mikko Nousiainen ja Tuukka Huttunen.

Kertokaapas, että miten juuri te kolme olette tässä ”Sakespearen kootut theokset”- produktiossa mukana?
Tuukka : Tämä ryhmä on koottu pala palalta ja mietitty, että mikä olisi paras mahdollinen combo tähän juttuun. Soitin ensin Mikolle, olimme yhdessä Pohjantähti-elokuvassa ja mietimme silloin, että olisi hienoa joskus päästä tekemään jotain muutakin yhdessä. Tämä juttu on sellainen, että halusin siihen ihmisen johon voin luottaa kuin vuoreen. Mikko tuli ekana mieleen ja sit mietittiin yhdessä, että kuka tän ohjaisi. No sit tuli Miika (Muranen) mieleen, oltiin molemmat kuultu siitä pelkkää hyvää. Sitten taas Miika on tehnyt Teemun kanssa aiemmin hommia ja me ollaan Teemun kanssa vanhoja ystäviä, ja se oli sitten siinä vaiheessa aika selkee. Uskallan väittää, että mukavia työkavereita kaikki olemme ja toimimme hyvin ryhmässä, se on iso osa tätä.

Millä tavoin olette yhdessä ideoineet tätä?
Tuukka : Joku aina pistää jutun liikkeelle ja antaa tavallaan alkusysäyksen. Joku sanoo jotain ja toinen tarttuu siihen. Kyllä tää on hirveen voimakkaasti tehty ryhmätyönä, kolme näyttelijää ja ohjaaja.

Olisiko mahdoton idea tehdä jatkossakin jotain yhdessä?
Mikko : No olisi! (naurua)
Teemu : Kun enskarin jälkeen käveltiin tuonne mökille, niin mä sanoin että tää on varmasti yksi semmoinen kokemus joka jää varmasti meillä kaikilla mieleen. On ollut kyllä tosi hienoa olla mukana ja jotenkin kokee sitä yhdessä tekemistä ja sitä, että me ollaan ennen kaikkea ryhmänä tuossa. Hieno kokemus!

Tuukka, Teemu ja Mikko poseeraavat / kuva Teatterikärpänen


Ketkä ovat omia esikuvianne, eli keitä ihailette tai arvostatte eniten?
Teemu : Nyt on kyllä vaikee! On todella paljon ihmisiä, joiden saavutuksia ja uraa arvostan, mutta mulla ei oo kyllä sellaista varsinaista esikuvaa. Chaplinin tekemisistä olin jossain vaiheessa todella innoissani, otin henkilöstä enemmän selvää ja se oli tosi kiinnostava. Eli vastaan nyt Chaplin!
Mikko : Osittain mä pystyn sanomaan tähän, että isäni Heikki Nousiainen. Sitten sellainen, joka on tehnyt muhun lähtemättömän vaikutuksen Star Warsin, Indiana Jonesin ja Bladerunnerin aikoihin eli Harrison Ford. Todistaja oli kans kova leffa. Ford on semmoinen, ettei sen kilpi mitenkään haalistu.
Tuukka : Kyllähän niitä lapsena oli kun telkkarista katsoi näitä sketsiohjelmia. Kyllä tuo Pirkka-Pekka Petelius on ollut mulle sellainen esikuva ehdottomasti ja kyllä varmaan Heikki Kinnunenkin. Sitten nykyisistä oikein maailmantähdistä Robert Downey Jr, mä meen jotenkin aina ihan sekaisin kun mä nään sen!

Kuka olisi unelmien vastanäyttelijä?
Mikko : Aika paha!
Teemu : Hauskaa ja kiinnostavaa olisi näytellä esim. Brad Pittin kanssa, en tiiä mistä se tuli mieleen ekana...
Mikko : Yks sellainen, joka olisi kyllä todella kiinnostava koska se on niin mielenkiintoinen näyttelijä, olisi tuo Ian McKellen.
Tuukka : Mun on kyllä pakko sanoa, että ekana tuli kyllä joku nainen mieleen! Että jos lähtis sitä kautta miettiin... Ihan pakkohan se on sanoa, että kyllä mä olisin halunnut näytellä Marilyn Monroen kanssa!

Tutkailin ImDb:stä teidän eri roolejanne ja tuli sangen mielenkiintoisia vastauksia eteen... Tuukka on ollut poliisina ainakin neljä eri kertaa, sketsisarjoissa ja viimeksi Pussikaljaelokuvassa. Miksi?
Tuukka : Eiks Kari Heiskanenkin oo ollut paljon poliisina? On pyritty katsos siihen, että se poliisi on päässyt tekeen elokuvaa. Tv-sarjoissa se teki ensin vähän jotain sketsihässäkkää ja nyt on sitten saanut tehdä poliisin roolin suomalaisessa elokuvassa. On pistetty nyt piste sille!

Tuukka Huttunen / kuva Teatterikärpänen

Teemu taas on ollut ”murrecoachina” Napapiirin sankarit-elokuvassa. Kerro hiukan lisää siitä?
Teemu : Leffa sijoittuu sinne perukoille mistä itsekin oon kotoisin. Murrekäännöksen tekijä Marja Peura on kotoisin Pellosta ja mä oon Kittilästä, ja leffa sijoittui Kolariin, joka on siinä murrealueiden välimaastossa. Oon tehnyt Helsinki Filmsille töitä ja Dome Karukoskenkin tiesin sitä kautta, en tosin ollut hänen kanssaan töitä tehnyt. Opiskelimme samaan aikaan ja olimme tietoisia toistemme olemassaolosta. Tää homma tuli niiden yhteyksien kautta. Marja teki siis sen tekstikäännöksen ja mä tein sinne ehdotuksia ja olin mukana harjoituksissa ennen kuin kuvaukset alkoivat. Olin yhteydessä myös kuvausten aikana jos tuli jotain, mutta kuvauksissa en siis itse ollut.

Teemu Palosaari / kuva Teatterikärpänen

Mikko on esittänyt itseään Ajankohtaisessa Kakkosessa ja Arto Nybergissä, kerros hiukan niistä? Ei vaan, mikä on omista leffarooleistasi mieluisin?
Mikko : Jaa-a, en mä oikein osaa sanoa. Tietysti se ensimmäinen, ”Going to Kansas City”, oli sellainen, jossa pääsi vähän haistelemaan suurta maailmaa ja se oli kyllä aika tärkee. Sitten sellainen leffakokemus, mitä en tuu varmaan koskaan unohtamaan, oli se ”Viiden päivän sota”, se oli kokonaisuutena ja kokemuksena ykkönen. Ja sitten tuo mitä nyt kesällä kuvattiin, eli ”Rakkauden rasvaprosentti”, oli kauheen tiivis ja sitä oli tosi kiva tehdä.

Mikko Nousiainen / kuva Teatterikärpänen

Osaatko imitoida ketään ?
Teemu : Kotitarpeiksi osaan, mutta en lähtis välttämättä esittämään yleisölle Martti Ahtisaarta tai Jörn Donneria. Kun asuin Kittilässä, Lapin radiossa tuli ohjelma Elvis-osasto, jota Jope Ruonansuu veti. Pienempänä kuunneltiin niitä hahmoja sitten. Opeteltiin tavallaan niitä toisen tekemiä imitaatioita, että sillä tasolla.
Mikko : Mä en osaa imitoida ketään!
Tuukka : Osaathan sä niitä Putous-hahmoja imitoida... Se on kyllä totta, että imitaattorihan poimii ne jutut mistä voi ottaa kiinni ja sit kun on nähnyt esim. Jukka Puotilan esittävän Donneria, niin on siitä sitten napannut sen korostaen tiettyjä asioita.
(Tässä vaiheessa voi mainita, että kaikki esittivät oman versionsa Jopesta...)

Mikä supersankari haluaisit ol...
Mikko : Hämähäkkimies! Se on mun lapsuuden sankari!! (En ehtinyt kysymystä edes loppuun asti...)
Tuukka : IronMan
Mikko : Jaa Iron Maiden vai?
Tuukka : IronMan, siksi koska Robert Downey Jr on se.
Teemu : Mä oon Batman.
Miksi?
Teemu : Siksi koska mä oon se!

Jos saisit viettää päivän naisena, mitä tekisit?
Seuraa yleistä naurua ja hälinää ja puhetta sukkahousuista ja synnyttämisestä. ”Rakastelisin miestäni”, vastaa joku. ”Yrittäisin...no en tiedä”, sanoo Mikko ja nauraa päälle. Mitä lie oli mielessä.

Jos ihminen vetäytyisi talviunille, mitä ottaisit omaan talvipesääsi mukaan?
Mikko ja Tuukka yhteistuumin : Hyvä tyyny, ehdottomasti. Hyvä patja ja täkki. Vois olla joku(nen) Jallu-pullokin siinä sitten vielä. Sisäfilettä, kiuas, sauna. Sisäfileet kiukaalle...
Teemu : Mä ottaisin mun vaimon varmaankin.
Muut : No niin!


Bernard Pivot´n kymmenen kysymystä näyttelijöille :

Mistä sanasta pidät eniten?
Teemu : rakas
Mikko : lapsi
Tuukka : kiitos

Mistä sanasta pidät vähiten?
Teemu : kyynisyys
Mikko : ihan kiva
Tuukka : idari

Mikä sytyttää sinut?
Teemu : tulitikku
Mikko : hyvä spontaani tunne
Tuukka : nainen

Mikä sammuttaa intohimosi?
Teemu : kylmyys
Mikko : Portugalin futismestaruus
Tuukka : mies... ei vaan turhamaisuus

Mikä on suosikkikirosanasi?
Teemu : saatana lähtee helpoiten kyllä
Mikko : vittu
Tuukka : vinttucarlossantana

Mitä ääntä rakastat?
Teemu : lumen narina kävellessä
Mikko : laineen liplatus ja tuulen puhina suissa eiku suhina puissa
Tuukka : oman lapsen nauru

Mitä ääntä inhoat?
Teemu : liitutaulua vedetään kynnellä
Mikko : väkivallan äänimaailma
Tuukka : liian kova ääni

Mitä muuta kuin omaa ammattiasi haluaisit kokeilla?
Teemu : jääkiekkoilija
Mikko : jalkapalloilija
Tuukka : presidenttinä olis kiva olla hetken

Missä ammatissa et haluaisi olla?
Teemu : tuholaistorjuja tai ruumiinpesijä
Mikko : hammaslääkäri
Tuukka : patologi

Jos Taivas on olemassa, mitä toivot Jumalan sanovan sinulle saapuessasi Taivaan porteille?
Teemu : Tervetuloa!
Mikko : Meehän ottaan toinen kierros kun erosit kirkostakin.
Tuukka : Lämpimästi tervetuloa!

Lopuksi terveiset blogin lukijoille?
Tulkaa katsomaan esitystämme, täällä on tosi hauskaa!

1 kommentti:

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).