maanantai 8. lokakuuta 2012

Kairan kulkijat / vierailuesitys

Kairan kulkijat / vierailuesitys Hämeenlinnan teatterin päänäyttämöllä

Esityksen kesto 1h 20min, ei väliaikaa

Lavalla Kai Lehtinen ja Heikki Rantanen

Taustaa : Miehet ovat yhdessä valmistelleet tämän esityksen, takana pitkä ystävyys ja monet yhteiset reissut. Esityksessä mukana Lauri Viidan ja Veikko Huovisen tekstejä sekä "omia höpinöitä", yhdistettynä kitaralla säestettyihin lauluihin. 25-v juhlakiertue!

Plussaa : Olen ollut jo monta vuotta Kai Lehtisen fani ja oli mahtavaa nähdä mies livenä vihdoinkin. Jollain tavalla hän tuo mieleeni edesmenneen pappani, ja siksi suhtaudun häneen jotenkin erityisen lämpimin aatoksin jo valmiiksi. Mukava oli myös kuulla hänen lauluaan, komea kantava ääni hänellä kyllä. Ja miten iso mies laulaakin niin herkkiä, kuten Syksyn sävel... Pidin kovasti etenkin Veikko Huovisen kirjoittamista jutuista ja Lehtisen omat tarinatkin olivat hauskoja, kuten se kun poika kysyi mitä on synti. Eläväisesti kertoi sen tarinan kyllä. Myös juttu vieraissakäymisestä oli hauska, vaikkakin aika sekava. Olisin kuunnellut Lehtisen jutustelua kyllä pitempäänkin, olisi mahtavaa olla hänen seurassaan kyllä jossain nuotion ääressä ja kuunnella juttuja. Ja tulihan sieltä se kuuluisa kipakka "perkele!" myös muutaman kerran. Esitys oli kestoltaan oikein passeli!

Miinusta : Heikki Rantanen ei sen sijaan oikein iskenyt, ei jutuillaan eikä muutenkaan. Muutama lauluvalinta oli aika outo, odotin ehkä vähän "luonnonläheisempiä" kappaleita, vaikka Sir Elwoodissa eikä Miljoonasateessa mitään vikaa periaatteessa olekaan.

Muuta : Sali oli lähes täynnä, mikä on aina híeno juttu. Kai Lehtisen esittämä kunnianosoitus äideille herkisti varmasti monet katsojat, ja näkemäänsä tyytyväistä väkeä poistui paikalta.

Kairan kulkijoille neljä tähteä **** ja Kai Lehtiselle viisi ******

2 kommenttia:

  1. Mikähän se kappale on nimeltään, jossa säkeistöt loppui sanoihin "sun luo" ? Ja se aloitusballadi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi valitettavasti en osaa vastata kysymykseesi. Esityksestä ei ollut mitään käsiohjelmaakaan.

      Poista

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).