lauantai 13. huhtikuuta 2013

Unelmista kannattaa pitää kiinni

Olen saanut paljon kyselyitä tämän tiimoilta, joten parasta tehdä pieni kirjoitus aiheesta...

Aikoinaanhan kirjoittelin tätäkin blogia lähinnä omaksi ilokseni ja salaa toivoin, että joku teatterin ystävä joskus ihan vaikka googlettamalla löytäisi satunnaisesti tekstejäni. Viime vuonna sitten tulin ns. kaapista ulos ja aloin aktiivisesti jakamaan juttujani FB-profiilissani ja muutenkin "mainostamaan" tätä aina tilaisuuden tullen. Sitä en sitten kyllä muista, että missä ja milloin tarkalleen sain idean siitä, että alkaisin tehdä haastatteluja näyttelijöistä. Taustalla siinä oli se ajatus, että varmasti on kaltaisiani tyyppejä, jotka loistavan roolityön nähtyään haluavat tietää hieman enemmän ihmisestä roolin takana, muutakin kuin sen, että missä eri näytelmissä hänet on vuosien saatossa nähty.

 Kysyin ideasta ensin puolitutulta näyttelijältä, joka näytti heti vihreää valoa ja sanoi idean olevan loistava, ja että varmasti saan väkeä innostumaan asiasta! Laittelin sitten muutamalle viestiä ja kaikki lähtivät innolla mukaan. Haaveissani oli, että jos parikymmentä saisin tehtyä niin se olisi jo hienoa.

 Jo vuosi sitten oli mielessäni yksi henkilö, jonka haastattelu olisi unelmieni täyttymys monessakin mielessä, sillä olin ihaillut miehen uraa ja erilaisia, loistavia roolitöitä jo vuosikausien ajan. Teatterin lavalla miestä en koskaan kylläkään ole nähnyt, on hän sitäkin kyllä tehnyt paljon ja nimenomaan uransa alkuaikoina. Unelma tuntui saavuttamattomalta, mutta kuitenkin sellaiselta, että se saattaisi joskus jopa toteutua. Siispä rohkeasti viestiä tälle miehelle, jonka olin kolme vuotta sitten tavannut livenäkin Lahden Kirjamessuilla ja vaihtanut peräti pari sanaakin hänen kanssaan. Olin iloisesti yllättynyt, sillä hänkin näytti vihreää valoa heti ja ilmoitti, että jos vain aikataulut saadaan sopimaan niin ilman muuta. Hän kun aika menevä ja työteliäs mies.

Liki vuosi tässä on koitettu saada tapaamista onnistumaan, aina se on kaatunut ajanpuutteeseen ja siihenkin, etten ole tohtinut viesteillä häntä kauheasti pommittaa. Tasaisin väliajoin kyllä häntä muistutin asiasta...

 Tässä vaiheessa voisi sitten todeta, että sinnikkyys palkitaan ja koskaan ei kannata kesken kaiken luovuttaa ja luopua unelmistaan! Kaikki kävi lopulta hyvin nopeasti ja eteni pikaisessa tahdissa, niin pikaisessa, etten ehtinyt edes kovasti jännittämään asian puolesta. Pari unetonta yötä kyllä vietin...

 Teatterikärpänen hyppäsi hetkeksi Leffakärpäseksi ja tiedän, että moni haluaisi lukea haastiksen heti samantein. Maltti on kuitenkin valttia tässäkin asiassa ja hyvää kannattaa odottaa, mutta tiedoksi nyt kuitenkin kaikille että aika lailla kattava haastis tämän miehen aatoksista näyttelijäntyöstä on tuloillaan jossain vaiheessa.

kuva Teatteri/Leffakärpänen :)

3 kommenttia:

  1. Apua, tätä haastattelua odotan kyllä erittäin innoissani! :D

    Terveisin eräs uusi lukija, joka toivoisi enemmän aikaa ja rahaa teatterissa käynnille. On se blogien kautta tunnelmointikin aika ihanaa, ja olen pitänyt todella paljon sinunkin arvioista ja haastatteluista. Jatka samaan malliin! ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Suvi kommentista! Yritän pitää jonkinlaista aikajärjestystä yllä, mutta jos oikein kovasti "painostetaan" niin yritän tehdä tämän valmiiksi aikaisemminkin...

    VastaaPoista

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).