perjantai 24. toukokuuta 2013

Kevätkausi 2013 pakettiin

Toukokuun loppu lähestyy ja on taas aika tehdä pieni tilannekatsaus menneestä kevätkaudesta. Äärettömän paljon ensinnäkin huvittaa oma kevätraporttini liki tismalleen vuoden takaa. Oli nähty kuulemma 17 eri esitystä ja siinäkin oli osa liikaa, ja kehuin vähentäväni tahtia. Justiinsa juu. Kävikin vähän toisin. Tällä kevätkaudella tuli nimittäin nähtyä peräti 38 eri esitystä, ja nyt en sano enää yhtään mitään. En ymmärrä missä ajassa kaiken tuon olen nähnyt, mutta kyllä se luku pitää silti ihan paikkansa...

 Sangen laadukas oli kevät! Aika paljonkin tuli nähtyä todella hyviä juttuja, joiden joukosta on hankala valita ihan ehdotonta ykköstä. Muutama on kuitenkin pakko mainita. Tampereen Teatterin suuntaan menee suurin osa maineesta ja kunniasta, kevätkauden kovin kolmikko ohjelmistosta löytyi mielestäni nimittäin sieltä : Vadelmavenepakolainen, Taide ja Hamlet. Pidin paljon myös näytelmistä Perhosia askelten alla (Kansallisteatteri), Myrskyluodon Maija (Jyväskylän Kaupunginteatteri) ja Niskavuoren naiset (Lahden Kaupunginteatteri). Huvittavimmat hetket tarjosi ehkäpä Q-teatterin Häiriötekijä ja Helsingin Kaupunginteatterin Kolme apinaa. Vadelmavenepakolainenkin irroitti monet hyvät naurut.

 Kolme näytelmää ansaitsee erikoismaininnat! Teatteri Vanha Juko Lahdessa tarjosi yllärin, aluksi en ymmärtänyt mitään Che-hän elää? - jutusta, mutta loppua kohti meno senkun parani. Reactori sekoitti improvisaatioteatteria ja klassikoita "Tämähän on klassikko!"- näytelmällä Kansallisteatterissa ja erityisen iloinen ja ylpeä olen tästä Hämeenlinnan Fiftari!-porukasta.

 Kovin ylpeä en sen sijaan ole Hämeenlinnan teatterin kevätkaudesta muuten, sillä pari isointa pettymystä löytyy omilta kotinurkilta. Viime vuoden paras esitys löytyi täältä (Seitsemännen portaan enkeli) ja nyt sitten toistaiseksi vuoden pohjat veti Ruostetta ja timantteja. Täällä näin myös Ottaa sydämestä, Seela Sella - näytelmän ja hyvistä näyttelijöistä huolimatta kokonaisuus oli pettymys. Syyskausi sen sijaan näyttää erittäin hyvältä Hämeenlinnan teatterin osalta tänä vuonna ja tämän kevään pelasti onneksi tuo Fiftari!-musikaali.

 Kuka sitten saa kunnian olla "paras näyttelijä" keväällä 2013? Tadata-datta-daa, voittaja on Tomi Alatalo! Mies veti niin jäätävän tulkinnan Hamletista, että. (Eero Aho oli koko viime vuoden voittaja ja myös Hamletilla...) Katsotaan pitääkö Tomi pintansa loppuun asti, syksyllä on monta haastajaa tulossa ... ;)

 Mukavaa kesää kaikille, tästä eteen päin varmaan jatkaakin raportointia sitten Kesäteatterikärpänen! Raporttia luvassa ainakin Naantalista, Hauholta, Jokioisilta, Hämeenlinnasta ja Jyväskylästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).