keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Time Travel Dinner & Show

Time Travel Dinner & Show / Verkatehdas, Hämeenlinna

Esiintyjät : Mia Renwall, Ella Jäppinen, Marika Huomolin, Ville Mäkinen, Valtteri Turunen ja Leo Niemi

 Muistiinpanoni tästä illasta olivat pitkän aikaa kadoksissa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan...

Time Travel Dinner & Show vieraili Hämeenlinnan Verkatehtaalla syyskuussa 2013 yksityistilaisuudessa, ja minä istuin koko shown vähän salaa ikään kuin osana porukkaa estradin sivustalla "koreografi-musikaalien yleismiesnummisen" Jyri Nummisen seurassa, joka aina välillä kertoi minulle esityksen taustoja. Olin siis kirjaimellisesti kärpäsenä katossa seuraamassa kulissientakaista touhua.

 Lisätietoja esityksestä suoraan tämän linkin alta.

 Time Travel Dinner & Showssa mennään aikamatkalle eri vuosikymmenien musiikkityyleihin laulujen ja tanssien myötä, ja esiintyjät osallistuvat myös tarjoiluun avustaen muuta tarjoiluhenkilökuntaa. Tämä oli minullekin uutta ja mielenkiintoista. Esityksen on ohjannut Jermo Grundström, jolla on todella paljon kokemusta vastaavasta showsta tukholmalaisessa Wallmans Salonger-ravintolassa. Ruotsissa tämänkaltaisella showlla on pitkät perinteet.

Yleistä promokuvaa / (c) Heikki Nyman

Maljapuheiden jälkeen päästiin itse asiaan ja heti avauksessa yleisö lähti hyvin mukaan. Seurailin tyytyväisiä ilmeitä omalta paikaltani. Alussa oltiin "Golden Days"-tunnelmissa; musikaalisävelmiä ja salakapakka/gangsterimeininkiä. Musiikkityylien vaihtuessa taustamusiikki loi aina sopivaa fiilistä ja siivitti seuraavalle aikakaudelle. 50-luvulle lähdettiin rautalankarockilla ja jätskibaaritunnelmilla, ja kuultiin mm. kappaleet Uptown Girl sekä Great Balls of Fire. Hyvä meininki!

 60-luvulle mentiin perinteisen Suomi-iskelmän sävelin (Letkis, Pojat, Pikku pikku bikineissä) ja haettiin vähän tanssilavafiilistä. Tiukan aikataulun vuoksi 70-luku jätettiin tällä kertaa väliin ja hypättiin suoraan 80-luvun tunnelmiin. Kolme tunnettua rockballadia on sovitettu menemään päällekkäin (Bed of Roses, Show Must Go On sekä Total Eclipse of the Heart), ja taitavien laulajien esittämänä hienoltahan se kuulosti.

 Näin jälkikäteen voisi todeta, että olihan se aika erikoista seurata sivusta tätä touhua, etenkin kun näki kaikki vaatteidenvaihdot ja muut sermientakaiset puuhailut. Pääasia kuitenkin oli se, että yleisö silminnähden nautti itse esityksestä ja kokonaisuudesta, ja näkemäni esitys oli muistaakseni ensi-ilta tällä porukalla. Esiintyjäryhmään kuuluu myös muuta porukkaa, mutta tällä kertaa he olivat kiinni muissa produktioissa kuten Tampereen Teatterin Les Misérablesissa sekä Ahaa Teatterissa.

 Sheikkiksen nettisivuilta löydät lisäinfoa tästä esityksestä, aikatauluja ja muuta. Kannattaa tutustua! Itseäni jäi viime vuonna harmittamaan se, etten ehtinyt "oikeasti" katsomaan Time Travel Dinner & Showta yleisön edustajana, vaikka se esimerkiksi Riihimäelläkin pariin otteeseen vieraili. Esitys oli erittäin viihdyttävä, hauska, mukaansatempaava ja ammattitaidolla tehty, joten jos kohdalle sattuu niin ehdottomasti mukaan fiilistelemään.


1 kommentti:

  1. Minä kävin katsomassa Time Travel show'ta silloin kun sitä esitettiin Lahdessa ensimmäisiä kertoja, onkohan se sitten ollut vuonna 2012? Mahtava show oli silloinkin, hienoa että produktio on saanut jatkoa ja voi hyvin.

    VastaaPoista

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).