torstai 16. heinäkuuta 2015

Risto Räppääjä ja villiintynyt kone / Miniteatteri, Aulangon Graniittilinna

Risto Räppääjä ja villiintynyt kone / Miniteatteri, Aulangon Graniittilinna

Ensi-ilta 28.6. 2015, kesto noin 1h 15min (väliaikoineen)

Perustuu Tiina ja Sinikka Nopolan teokseen 'Risto Räppääjä ja villi kone'

Ohjaus ja dramatisointi Maria Myllyniemi

Rooleissa : Otto Rantanen, Alisa Rautio, Anniina Laine, Emppu Jurvanen, Mikael Viljakainen, Siiri Käki, Roope Suvisuo, Sini Taivalmaa, Kaisla Koskinen, Sampo Huhtanen, Joel Virtanen, Martta Kangasniemi, Maisa Salmivaara, Nea Hirvenlahti, Mandi Ilmanen, Elli Sulander ja Milja Autio

 Yksi parhaista kesäperinteistä on se, että minä, kummityttöni ja äitinsä suuntaamme Aulangon Graniittilinnaan Miniteatterin näytelmää katsomaan. Tiistaille oli ennakkoon luvattu illaksi sadetta ja mukamme oli asianmukaiset varusteet, mutta iloksi ja riemuksi sää olikin erittäin hieno ja aurinkoinen! Jokavuotinen kuntotesti on sekin, että nouseeko vielä 'vanhalla' jalka jyrkkiin kiviportaisiin ja nousihan se. Vähän joutui tosin hengittelemään ennen lippujenostoa... Tuttuun tapaan katsomo täyttyi hyvissä ajoin ja tiivistelemään jouduttiin, jotta kaikki halukkaat mahtuisivat istumaan. Sopu sijaa antaa. Erittäin ilahduttavaa on se, että vuodesta toiseen katsomo on täynnä!

 Näytelmän alkua odotellessa bongailimme yksityiskohtia värikkäistä lavasteista. Tällä kertaa näytelmässä Risto Räppääjä (ilmeikäs ja eläväinen Otto Rantanen) oli joutunut tietokonepelin lumoihin ja homma oli lähtenyt vähän lapasesta. Pelihahmot taistelivat pitkin lavaa ja pistivät mullin mallin kaikki paikat, missä vain sattuivat irti pääsemään. Sen verran maaniselta touhu näytti (Risto oli jo vähän kuin Klonkku sormuksen pauloissa), että Rauha Räppääjä (oikein pirtsakka Anniina Laine) takavarikoi koko laitteen, jotta Risto rauhoittuisi. Ristolla oli pelitouhuissa mennyt sukset ristiin Nelli Nuudelipään (Alisa Rautio) kanssa ja sekös poikaa harmitti. Ja se, että Nelliä tuntui kiinnostavan kovasti eräs kikkaratukkainen nuori laulajatähti, Ville Pyry (Mikael Viljakainen).

Risto pelaamassa (c) Milla Rantanen

 Takavarikoitu villiintynyt kone joutuu tietenkin myös Lennart Lindbergin (mainio Emppu Jurvanen) käsittelyyn 'ohimennen' ja peliukkelit pistävät ranttaliksi myös Lennartin kotona. Sekös lapsia katsomossa kikatutti kovasti ja se, millaisen hepulin Lennart saikaan kun kone häneltäkin vietiin. Silmälasit vaan lentelivät.

Rauha ja Lennart (c) Milla Rantanen 

 Vauhdikkaiden käänteiden (sekaannuksia kukkalähetyksen ja kortin kanssa sekä Riston papiljottikokeilu) jälkeen koko esitys saa hillittömän käänteen, kun eteenpäin tepsutteleva mummoarmeija saapuu paikalle. Yksi pikkuinen mummeli hokee vain "Kyllä kyllä" ja kyllä kyllä meillä kaikilla oli niin mukavaa. Kerrassaan mainiota meininkiä! Lopussa ollaan tietysti sitten Ville Pyryn keikalla ja jostain lavalle pölähtää piskuinen roudaripoika, joka vei sydämeni ja huomioni ihan täysin. Ken mahtoi hän olla? Lopun tanssikuvioissakin poika ketkutteli varsin veikeällä tavalla.

Mummoarmeija (c) Milla Rantanen

 "Sä oot kiva, mä oon kiva, meillä on kivaa yhdessä" lauloi yksi jos toinenkin parkkipaikalla, ja näin saatiin taas loppuillaksi kiva korvamatonen. Olipahan taas oikein kiva Graniittilinnan reissu, jes! Arvon näyttelijöillä tuntui olevan oikein hauskaa keskenään, vähän meni pokkakin mutta ei se haittaa ja kengurupallolla olisin minäkin halunnut kokeilla pomppimista muiden jammaillessa.

 Esitykset jatkuvat Aulangolla aina elokuun alkuun asti, joten ehdottomasti mummut ja papat ja muksut ja kaikki siltä väliltä katsomaan hauskaa tekemisen meininkiä taattuun Miniteatterin malliin!

ps. erikoismaininta myös herkullisesta pizza/kukkalähettihahmosta!

(c) Milla Rantanen

3 kommenttia:

  1. Se pikkuinen roudari poika oli Roope Suvisuo🙈

    VastaaPoista
  2. Kävin katsomassa loppuunmyydyn ensi-iltaesityksen, sekä myöhemmin esityksen uudelleen, koska rakas lapsenlapseni on mukana näytelmässä. Roolisuoritukset hämmästyttivät erinomaisuudellaan ja toimivuudellaan. Näytelmässä riitti menoa ja meininkiä, nauraa sai monessa kohdassa. Lapsinäyttelijät sekä myös Rauha-täti ja Lennart osasivat vetää roolinsa vauhdikkaasti. Pienten mummojen ryhmä sai katsomon suorastaan repeämään nauruun. Tänäkään vuonna Hämeenlinnan Miniteatteri ei pettänyt yleisöään.

    VastaaPoista

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).