maanantai 6. heinäkuuta 2015

Hiljainen kylätie / Hauhon Kesäteatteri

Hiljainen kylätie / Hauhon Kesäteatteri, Lautsia

Kantaesitys 3.7. 2015, kesto noin 2h väliaikoineen (käsiohjelmassa tosin luki 2,5h...)

Käsikirjoitus Ilkka Malmi ja Rami Saarijärvi

Ohjaus Anneli Heino

Rooleissa : Anniina Latvala, Sara Meranta, Jarkko Salmelin, Arto Salminen, Henri Rantanen, Jirka Messman, Anni Salmelin, Aaro Salmelin, Nora Akselin ja Verna-Tuulia Ojala

 Hauhon Kesäteatterissa oli katsomo käännetty toisinpäin. Mokomat veivät minulta mahdollisuuden tiirailla taustalla olevalla laiturilla pasteeraavia vähäpukeisia nuoria uimarimiehiä, jos esityksessä oli vähän suvantovaihetta...

 'Hiljainen kylätie' on sijoitettu 60-luvulle, mutta voisi yhtä hyvin tapahtua nykypäivänäkin. Tapahtumien keskiössä on Keinosen kyläkauppa, jota kaupantäti Elsa (Anniina Latvala) yrittää pitää pystyssä sitkeästi. Lähistölle on ketku Ruutana (Arto Salminen) rakentanut supermarketin ja asiakasvirta siirtynyt toisaalle. Tiehanke voisi pelastaa kyläkaupan, mutta suunnitelmat sen suhteen vaihtuvat lennossa. Heitetään mukaan soppaan vielä Elsan sisar Frida (Sara Meranta), joka saapuu paikalle Ruotsista ja talonmies Tuhterilla (Jarkko Salmelin) menee pasmat sekaisin jo neidon pelkästä näkemisestä, sydän kun on sykkinyt hänelle jo kauan mutta kun miesparka ei saa sanottua suustaan muuta kuin "jaa". On se rankkaa. Mukana hääräävät myös touhukas postiljooni Kyttälä (Henri Rantanen), pari serkkulikkaa telttailemassa, kalastavat lapset ja opettajatar.

(c) Maria Mäki-Uuro

 Ensi-iltaa häiritsi kova tuuli, joka vei mennessään suurimman osan etenkin naisten puheesta. Minua häiritsi myös osa katsomosta - joku sanoi jokaisen repliikin jälkeen, että 'ei kuule mitään' ja teki mieli sanoa, että 'en minäkään perhana kuule kun sinä höpötät koko ajan'. Jos ei kuule niin ei kuule, tarvitseeko sitä ääneen sanoa!? Esityksessä oli mukana myös paljon kappaleita ja laulut kuuluivatkin oikein hyvin, onneksi ja valitettavasti. Oli valittu aika haastavia kappaleita nimittäin mukaan, osa selvisi niistä kunnialla ja osa taas ei. 'Minne tuuli kuljettaa' on soinut päässäni perjantaista asti! Oli jotenkin huvittavaa, kun tytöt lauloivat "tuuli on vastainen, kääntyykö suunta sen, minnekä tuuli vienee" ja samalla sai jännittää, viekö tuulenpuuska mennessään pöytäliinan vaiko ei.

 Muuten tämä oli oikein kelpo kesäteatteriesitys, joka tarjosi sopivassa suhteessa romantiikkaa, komiikkaa ja yllättäviä juonenkäänteitä. Hauskasti talonmies Tuhteri vei tanssin pyörteisiin maitotonkkaa, posteljooni vetäisi Pronomini-rockin niin että tanner pöllysi ja Lasse-poika (Aaro Salmelin) tempaisi 'Nuoren rytmin' ja yleisö lähti spontaanisti mukaan rytmissä taputtamaan. Oli oikein tekemisen meininkiä ja väki tuntui nauttivan estradilla, mikäs sen mukavampaa!

 Ennen esitystä tahi väliajalla kannattaa tutustua kyläkaupan valikoimiin, oli nimittäin kiinnostavaa bongattavaa myymälän ikkunassa. Itsekin pienen kaupan kaupantätinä lopuksi totean, että kyläkaupat ja yhteisöllisyys kunniaan! Pienessä kaupassa on ihan eri fiilis asioida, kyllä jämpti on näin.

Itse esityksestä en löytänyt valitettavasti valokuvia, oheinen kuva on napattu Hauhon kesäteatterin FB-sivulta. 

1 kommentti:

  1. Kävin katsomassa esityksen lauantaina 3.7. Silloin ei tuullut ja vuorosanoista sai hyvin selvää. Laulukin sujui jo ilmeisesti ensi-iltaa paremmin. Vain muutamasta laulusta kuulsi jännityksen tuoma epävarmuus/epävireisyys, mutta uskon niidenkin häviävän esityskertojen myötä.

    Esityksestä jäi minulle oikein hyvä kuva. Voisin mennä uudelleenkin!

    VastaaPoista

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).