lauantai 5. toukokuuta 2012

SMGO

SMGO (Show must go on) / Musiikkiteatteri Koitto,Helsinki

Ensi-ilta syksyllä 2011

Ohjaus Petri Lairikko

Rooleissa Kimmo Blom, Marika Krook, Tatu Siivonen, Jukka Mänty-Sorvari, Jussi Ojanen, Tero Tanhuanpää ja Mika Räinä

Taustaa : samainen show pyörinyt jo pitkään menestyksekkäästi Tampereella Musiikkiteatteri Palatsissa, mutta koskapa tässä Helsingin versiossa on hitusen erilainen miehitys kuin Tampereella, päätin ottaa tämän uudelleen esille ja aiemmin olen näköjään kirjoittanut yllättävän lyhyesti Show must go on´ista... Itse esityshän kertoo ensinnäkin Queenin tarinan ja taas toisaalla kotimainen bändi kieriskelee erinäisissä ongelmissaan ja päättää perustaa coverbändin the Bohemians. Siitähän ei sitten ihan hyvää seuraa, sillä bändin solisti Mikko (Mika Räinä) eläytyy ehkä liiankin kanssa tehtäväänsä ja on menettää otteen läheisistään ja terveydestään.

Plussaa : Erona Palatsin versioon coverbändin jäsenenä heiluvat Mikko (Mika Räinä) ja Pete (Tatu Siivonen) toivat uutta koko esitykseen. Tatu etenkin esitteli loistavia koomikon kykyjään ihan vaan ilmeillään ja eleillään, mies minihameessa ja sukkanauhoissa ja "hiukan humaltuneena" oli todella huvittava. Tatun sooloja olisi voinut olla enemmänkin, mutta roolille ei sitä herkkua ollut tällä kertaa suotu. Mika Räinä oli minulle aiemmin tuttu vain tv:stä ja yllätyinkin iloisesti, sillä hänellähän löytyi myös lauluääntä ja etenkin "I want it all" alkupuolella oli komea veto. Marika Krookille oli suotu edelleen Queenin balladimaisempaa tuotantoa. Mutta yksi on ylitse muiden; Kimmo Blom = mies ja ääni!! Toistojen myötä mies lienee saanut varmuutta koko esiintymiseensä, kaikki näyttää ja kuulostaa niin kovin helpolta ja vaativatkin kohdat tulevat ihan selkäytimestä. Eipä liene montaa miestä tässä maassa, joka pystyy moiseen suoritukseen? Muutama viikko sitten kävin katsomassa Queenin tribuuttishowta Tampere-talossa Killer Queenin muodossa ja hyvän showhan vetivät, mutta myönnettävä on että "meidän Freddie" laulaa kyllä paremmin, joskin tribuutti-Freddie oli ulkoiselta olemukseltaan enemmän näköinen. Oma suosikkini ja mielestäni tämän shown komein veto on aina yhtä vaikuttava ja liikuttava "Who wants to live forever". Tietysti mukana myös mm. "Radio GaGa", "Under Pressure", "I want to break free"(mitkä asut!!), "We will rock you" ja toinen ikilempparini "Bohemian Rhapsody", jonka livenä kuuleminen on aina mahtavaa. Ja ei pidä unohtaa bändiä, joka soittaa toooodella tykisti!!

Miinusta : jos vertaa Palatsiin, niin mielestäni lavastuksen kaksiosainen portaikko ei toimi tässä niin hyvin. Esiintyjät jäivät turhankin usein portaisiin pimentoon laulamaan, vai eikö valaistuspuoli ollut ihan ajan tasalla? Hetkellisesti ei olisi jaksanut kuunnella vuorosanoja biisien välissä, vaikkakin mukaan oli laitettu erinäisiä koukkuja nykyaikaan ja Suomeen, odotti vain koska seuraava biisi taas räjähtää käyntiin. Salissa oli myös kummallisen voimakas ilmastointi, osa yleisöstä haki väliajalla jopa takkia päälleen...

Muuta : miellyttävä paikkahan Koitto muuten on ja suon sille ilomielin pitkää ikää ja mikäs siinä, etenkin jos jatkossakin on luvassa yhtä laadukasta musiikkiteatteria! Vessassa kuulin erään naisasiakkaan sanovan, että tämä oli paras esitys mitä on ikinä nähnyt ja haluaa tulla ehdottomasti uudelleen katsomaan.

Teatterikärpäseltä Koiton versiolle myös täydet viisi tähteä *****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).