maanantai 27. tammikuuta 2014

Kevään 2014 teatteritärpit

Muissakin blogeissa vilisee tärppilistoja ja koskapa tein listan viime syksystäkin, niin tehdään taas pieni listaus siitä, että mistä minut lähes takuuvarmasti löytää tässä kevään aikana. Listan ulkopuoleltakin minut kyllä löytää, eli ei kannata murehtia, jos omaa suosikkia ei tässä ole.

 Esitykset eivät ole ns. arvojärjestyksessä vaan siinä, missä vaiheessa ensi-iltaan pamahtavat. Yhtäkään näistä en ole vielä nähnyt, mutta useampaan on jo varaus joten juttuakin näistä löytää sitten täältä, kunhan olen ehtinyt katsomaan.

- Kerjäläinen ja jänis Tämä oli Työviksessä ensi-illassa reilu viikko sitten. Tuomas Kyrön teksti ja etenkin Snoopi Sirenin ohjaus kiinnostaa kovasti. Olen menossa katsomaan helmikuun puolivälissä.

- Toveri K oli ensi-illassa viime viikolla Helsingin Kaupunginteatterissa ja on ehtinyt aiheuttaa monenmoista aatosta katsojissa. Hämmentävä teos kuulemma. Saas nähdä mitä Otto Ville Kuusisesta ja Stalinista minulle jää käteen? Jos ei muuta, niin onhan siinä ainakin Sampo Sarkola, joka on riittävän hyvä syy mennä katsomaan tätä. Loppuviikosta tärähtää...

- Juoksuhaudantie Kaksi RedNoseClubin klovnia esittää oman versionsa Kari Hotakaisen teoksesta. Klovneria kiinnostaa kovasti ja esitys on saanut jo melkoista suitsutusta ensi-iltansa jälkeen, joka oli viime viikon perjantaina. Juoksuhaudantietä esitetään tällä hetkellä Teatteri Avoimissa Ovissa Helsingissä, ja lisäksi se nähdään ainakin Lahden Kaupunginteatterissa sekä Työviksessä. Itse olen menossa katsomaan tätä ensi viikolla.

- Sormet hunajapurkissa on enskarissa loppuviikosta. Ryhmäteatterissa nähtävä esitys on Kari Heiskasen käsikirjoittama ja ohjaama, ja sisältää niin vakavaa kuin komediallistakin ainesta. Näkemieni harjoitusten perusteella uskallan kovasti suositella jo nyt!

- Poika on näytelmäversio näyttelijä Petja Lähteen esikoisromaanista, joka oli sen verran kiinnostava ja koukuttava, että luin sen aikoinaan kertaistumalta. Linnateatterissa nähtävä Poika on ensi-illassa helmikuun alussa ja olen menossa katsomaan heti tuoreeltaan. Voisi sanoa, että tätä odotan ehkäpä eniten koko alkukauden näytelmistä.

- Kaspar Hauser ensi-illassa Q-teatterissa helmikuun puolivälissä. Onhan se nähtävä!

- Autiotalo Romeon ja Julian tarinan sekä Dingon musiikin yhdistänyt rockmusikaali nähtiin ensimmäisen kerran Hämeenlinnan teatterissa yli kymmenen vuotta sitten. Tänäkin päivänä se on The Juttu, joka on listojeni ykkösenä edelleen ja jonka näin seitsemän kertaa. Toukokuussa uusi sukupolvi teatteri-ja musiikkiväkeä astuu Hämeenlinnan teatterin päänäyttämölle ja toivottavasti räjäyttää jälleen pankin!

 Näiden lisäksi yritän parhaani mukaan mennä katsomaan ainakin Kuninkaan puhetta Työvikseen, Vihan jumalaa Lahteen tai Seinäjoelle, Mio poikani Mio-näytelmää Kouvolaan, Karkkipäivää Poriin, Mauno Pepposen paluuta Työvikseen, 39 askelta ja Tarzania Helsingin Kaupunginteatteriin, Otellopeliä Ahaa Teatteriin, Luolastoa ja Lauantaita Kansallisteatteriin ja Täynnä elämää-punkmeininkiä "jonnekin"...

 Kuningaskin miettii, että mitäköhän sitä menisi katsomaan...

Kuninkaan puhe (kuvassa Tommi Raitolehto) / (c) Jonne Renvall

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).