lauantai 6. kesäkuuta 2015

ISO KÄSI Ellalle

Muusikko ja esiintyjä Ella Jäppinen (25v). sai yllättäen laajan aivoinfarktin huhtikuussa 2015. Sairastumisen syy jäänee arvoitukseksi. Infarktin aiheuttaman vasemman puolen halvauksen takia Ella ei voi harjoittaa ammattiaan millään tavalla eikä myöskään opiskella. Hänellä on edessään pitkä kuntoutus, joka vaatii taloudellista tukea.
Aivoverisuonitukos eli aivoinfarkti on sairaus, jossa äkillisesti tukkeutuneen valtimon alueella aivokudos jää ilman verenkiertoa ja happea. Tämän seurauksena paikallinen osa aivokudoksesta menee pysyvään kuolioon. Aivoinfarktin saa vuosittain noin 14 600 suomalaista. Aivoverenkiertohäiriöpotilaista joka toiselle jää pysyvä haitta, puolelle heistä vaikea-asteinen. Joka neljäs toipuu täysin oireettomaksi. Ellan tapauksessa ennuste lähes täydelliseen kuntoutumiseen on hyvä.
Ryhmä Ellan läheisiä ystäviä ja kollegoita halusi ryhtyä toimeen ja edesauttaa Ellan kuntoutusta ja toipumista. Näin sai alkunsa ISO KÄSI Ellalle -hanke, jonka tarkoitus on kerätä rahaa Ella Jäppisen tukemiseksi niin kuntoutuksen kuin arjen menojen osalta. Keräyksen tuotto on tarkoitettu käytettäväksi omakustanteisen kuntoutuksen kustannuksiin Ellan henkilökohtaisen kuntoutussuunnitelman mukaan. Keräys on jo nyt saanut laajasti näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa.

Keräyksen avajaiskonsertti järjestetään sunnuntaina 14.6. klo 17.00 Kulttuuriareena Gloriassa, Pieni Robertinkatu 12, Helsinki. Konserttiin on vapaa pääsy ja konsertin juontaa Marco Bjurström. Keräyksen kotisivut löytyvät osoitteessa www.isokasiellalle.com ja hankkeen virallinen hashtag sosiaalisessa mediassa on #IsoKäsiEllalle

ps. itse olen nähnyt Ellan lavalla pariin otteeseen, ensin Time Travel Dinner Showssa pari vuotta sitten ja viime kesänä Eurooppa Nelosen "Synnyimme lähtemään"-kesäteatteriesityksessä, jonka jälkeen juttelimmekin tovin. Odotin jo kovasti näkeväni Ellan ensi viikolla enskarinsa saavassa "Kaikki sanoo tahdon"-jutussa Lahdessa, mutta kohtalo päätti toisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).