perjantai 5. kesäkuuta 2015

Kevätkausi 2015 päätökseen

Kesäteatterikausi ei voisi juuri lähempänä olla, moni esitys on jo startannutkin ja meikäläinen suuntaa tänään Krapin kesäteatteriin katsomaan Särkelä itte- ensi-iltaa. Huomenna sitten vuorossa Tampereen Komediateatteri ja Tankki täyteen. Sitä ennen kuitenkin pikainen päivitys menneestä keväästä.

 Teatterikevääni 2015 oli varsin laadukas, nimittäin varsinaisia pohjanoteerauksia ei joukkoon mahtunut. No, olihan se Lappeenrannan Kaupunginteatterin 'Mannerheim ja kettujen sota' kyllä monellakin tapaa omaa luokkaansa, mutta oli siinäkin hyvät hetkensä!

 Aiempina vuosina kevätkauteni on ollut määrällisesti laskusuunnassa (38,37...), mutta mitä lie tänä keväänä tapahtui, koska teatterireissuja tuli kaikenkaikkiaan 41 (ja siihen päälle vielä muutama uusintakin). Tarkoittaako tämä nyt sitä, että loppuvuodesta paukkuu ensimmäistä kertaa satanen rikki? Se jää sitten nähtäväksi...

 Paljon tuli nähtyä varsin loistokasta menoa, joista muutaman haluan mainita oikein erikseen : Tarpeettomia ihmisiä (Tampereen Teatteri), Sibelius - Kohtalonyhteydet (Hämeenlinnan Teatteri), Jotain toista (Q-teatteri), Kuka pelkää Virginia Woolfia (Espoon Kaupunginteatteri) ja Tyhjä Joukko (Q-teatterin Nuorten Teatteri) tekivät suuren vaikutuksen. Satu Silvon roolisuoritus Marthana Espoossa oli kyllä täysin omaa luokkaansa, samoin kuin Ilkka Heiskanen Sibeliuksena Hämeenlinnassa.

Satu Silvo Marthana (c) Yehia Eweis

 Erityismainintoja täytyy myös jaella oikein roppakaupalla : Hobitti (Imatran Teatteri), Yön kulkijat (Tampereen Teatteri), Ystävät hämärän jälkeen ja Pimeä tie (Kotkan Kaupunginteatteri), Sattumia (KOM-teatteri), Pohjalla (Kansallisteatteri), Viimeinen vuoro (Teatteri Tuike), Peppi Pitkätossu (Helsingin Kaupunginteatteri) sekä Uusioperh(s)e (Komediateatteri Arena). Niin ja Teatteri Lahjattomien Jonkun on oltava Pan!

Kesäteattereiden parissa pörrätään hyvinkin ahkerasti tässä alkukesästä etenkin, koska olen ajoittanut kesälomani kesäkuulle. Hyvää kesää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).