tiistai 16. elokuuta 2016

Tampereen Teatterin syyskauden avajaisissa

 Meikäläinen ja Peacock ei näemmä sovi oikein yhteen. Joka kerta kun siellä käyn, on jälkitautina levottomat unet ja aamulla armoton väsymys. Näin unta, että pelasin PokemonGo-peliä (josta en oikeasti ymmärrä yhtikäs mitään) ja älypuhelimeni ruudulla vilisivät Shrek-musikaalin satuhahmot, joita sitten keräilin. Muistan ainakin saaneeni Mikko Vihma-possun saaliikseni.

 No, juuri kun on selvitty HKT:n avajaisista, uutta pukkasi. Tiistaiaamuna aikainen herätys ja bussilla kohti Tampereen Teatteria. Minulla oli reissulle pari tavoitetta : ottaa edes muutama kuva enemmän kuin eilen ja lisäksi saada omistuskirjoitus Heikki Kinnuselta elämäkertaansa "Tarinankertojan elämät" (jossa muuten meikäläinenkin näemmä toimii pienenä lähdeaineistona Hamlet-kirjoituksellani). Salainen haaveeni oli myös saada Tomi Alatalo ja Risto Korhonen samaan kuvaan. Olin teatterilla ensimmäisenä paikalla ja ehdin ulkosalla vähän kuvaamaankin.


Mää oon ny kotona.

Bloggaajakollegani Katri saapui myös ajoissa paikalle ja pääsimme ensimmäisten joukossa nauttimaan kahvipöydän antimia, mustikkapiirakkaa sekä Stone-nimistä pintxoa (onneksi ei tuota tarvitse lausua ääneen), jossa oli karitsan paahtopaistia, kanttarelli-piparjuurisalaattia sekä punasipulihilloketta. Aika namia olivat!


 Pian teatterin yläkahvio täyttyi median edustajista sekä teatteriväestä, ja tapahtuma alkoi hiljalleen. Teatterinjohtaja Reino Bragge toivotti kaikki tervetulleiksi ja totesi, että "Teatteri on ainoa paikka, jossa ihminen kohtaa aidosti ihmisen!" Näin. Se olikin ainut lause, jonka suurinpiirtein sain muistiinpanoksi aikaiseksi. Varsinainen mediajäbä olen kyllä! Tulevaa ohjelmistoa lähdettiin esittelemään kronologisessa järjestyksessä, ja niistä ensimmäisenä esittelyssä oli Tommi Auvisen ohjaama "Ulkomaalainen"-komedia. "Patriarkka"-draamasta kävivät puhumassa ohjaaja Samuli Reunanen sekä näyttelijä Heikki Kinnunen. Sirkku Peltolan kirjoittaman uutuusnäytelmän "Tyttö ja varis" ohjaaja Anna-Elina Lyytikäinen kävi kertomassa unelmaporukastaan sekä monipuolisesta toimenkuvastaan teatterin pääohjaajana. "Näytelmä joka menee pieleen" nähdään lokakuussa ja siitä kertoi enemmän ohjaaja Mika Eirtovaara. Tampereen Teatteri on tekniikaltaan kuulemma niitä harvoja paikkoja Suomessa, jossa näytelmä voidaan esittää. Haasteita siis piisaa, ja Mikallakin on unelmatiimi käsissään (mm. Lari Halme, Ville Majamaa, Risto Korhonen). Mari Postin "Carola - Kielletyt leikit" tekee toivotun paluun lokakuun lopussa ja sitten väläyteltiin jo keväistä musikaaliakin. Nyt on kovaa kamaa tulossa! Tuttiritari-musikaali! Jukka Leisti vetäisi suvereenisti ihan ilman rekvisiittaa ja pukua Ari Kankaanpään säestämänä sellaisen rallin, joka sai päivän kovimmat aploodit. Ja kysymykseen siitä, kenelle musikaali sopii parhaiten, Leisti vastasi "Ihmisille!" Ihmisiltä ihmisille, juuri näin. Tämä on nähtävä!

Heikillä on asiaa, Leisti ihailee edustalla 

 Kuten nuo melkeinpä kaikki muutkin. Haastetta piisaa meikäläiselläkin, etenkin jos iltajunat eivät edelleenkään kulje eivätkä liioin bussitkaan. Sain muuten tavoitteistani kaksi täyteen! Istahdin hetkeksi Heikki Kinnusen viereen ja sain omistuskirjoituksen kirjaani. Pöytäämme tuli kahvittelemaan lisäksi kaksi viiksekästä miestä.

Tomi Alatalo ihmettelee Martti Mannisen viiksiä

Heikki ja meitsi (c) Eija Mäkinen

 Eilen muuten olimme Katrin kanssa tulevan teatterinjohtajan Kari Arffmanin kainalossa. Todistusaineistoa ohessa.


 Tänään olimme Reino Braggen kyljessä kiinni. Missäköhän huomenna? Kerää koko sarja.

(c) Eija Mäkinen vaiko Sanna Huhtala?

 Olen kyllä niin onnistunut aina näissä yhteiskuvissa, eikö...? Risto Korhonen ei ollut paikalla muuten lainkaan, joten haave Tomin ja Riston yhteiskuvasta jäi toteutumatta.

Leistiä jututetaan radioon. 

Upea Tuija Vuolle 

Heikillä on taas asiaa

 Huomenna sitten olisi Työväen Teatterin kauden avaus... Jaksaa jaksaa! Saas nähdä millaisia kuvia huomenna napsitaan ja saako muistiinpanoihin muutakin kuin yhden lauseen. Lisäinfoa Tampereen Teatterin esityksistä teatterin nettisivuilta. Juu, ja kävivätpä teatterin uudet kasvot Pia Piltz ja Antti Tiensuukin esittäytymässä. Heistä en ehtinyt kuvia napsia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).