torstai 15. marraskuuta 2012

Stella Polaris / Improvisoitu näytelmä

Stella Polaris / Improvisoitu näytelmä, vierailu Hämeenlinnan Teatterissa

14.11. 2012, kesto noin 1h 40min väliaikoineen

Lavalla Micke Rejström, Sari Siikander, Kirsti Kuosmanen, Jami Hyttinen ja Teijo Eloranta

Taustaa : Stella Polaris-ryhmä sai alkunsa jo vuonna 1990, kun Espoon Teatterin silloinen johtaja kutsui parikymmentä freelance-näyttelijää improvisaatiokurssille. Kurssin jälkeen ammattinäyttelijät perustivat tämän ryhmän. Improvisoitu näytelmä syntyy siten, että aluksi näyttelijät pyytävät yleisöltä aiheen, josta sitten tehdään kokoillan näytelmä pelkästään improvisoiden. Lavalla oli myös improvisoitua musiikkia.

Plussaa : Aluksi ehdotettiin Talvivaaraa aiheeksi, mutta onneksi se sivuutettiin ja mainittiin kylläkin muutamassa kohtaa, muttei sentään koko aiheena. "Siivouspäivä" oli sitten näytelmän nimi. Huh huh, melkoinen siivouspäivä siitä muodostuikin! Oli mies jolla oli pakonomainen tarve kerätä antiikkia asuntonsa täyteen, oli toinen mies joka halusi luopua ylimääräisistä tavaroistaan ja etsi oikee feng shuita, oli pari alle kouluikäistä pikkulasta tarhassa, oli väkeä ulkoavaruudessa etsimässä älyllistä elämää toiselta planeetalta. Kokonaisuus muodostui huikeaksi jatkumoksi ja tarinassa oli jopa tolkkuakin! Ilahduttavan paljon katsomossa oli nuorisoa, joka malttoi myös keskittyä tarinan seuraamiseen. Väliajalla kuulin takaani hyvän kommentin nuoren miehen suusta "Että noi näyttelijät on todella sympaattisia!" Juurikin niin, kaikki olivat ihan huikeita persoonia. Omiksi suosikeikseni nousivat kuitenkin Sari Siikander ja Jami Hyttinen, joista jälkimmäinen etenkin oli vallan mainio pikkupoika. Hienoa että Stella Polaris vieraili teatterissamme, suunnitelmissa on ollut mennä katsomaan heitä Kaapelitehtaalle "omaan teatteriinsa", mutta homma on peruuntunut milloin mistäkin syystä.

Miinusta : Ei moitteita!

Muuta : Jos vain suinkin mahdollista, menkää ihmeessä katsomaan näitä Stella Polariksen juttuja. Yllätys voi olla melkoinen ja kaikki eivät nimittäin moiseen improiluun pysty! Useampi kertakaan ei ole pahitteeksi, sillä jokainen näytelmähän on oma kokonaisuutensa. Itse aion mennä katsomaan lisää tätä!

Stella Polariksen "Siivouspäivälle" täydet viisi tähteä *****

2 kommenttia:

  1. Olen pitkään miettinyt, että olisi joskus hienoa nähdä joku improvisaatiojuttu... Mielenkiinto heräsi taas, kun luin tämän arvostelun. Pitääpä väijyä, jos joskus ehtisi itsekin katsomaan jonkun Stella Polariksen jutun – kuulostaa ainakin hauskalta!

    VastaaPoista
  2. Olen nähnyt improjuttuja aiemminkin, niitä lyhyitä pätkiä eli "Mitä sais olla?"-porukan toimesta. Kovasti on kiinnostanut tämmöinen pitkä näytelmä etenkin ja odotukset kyllä täyttyivät, koskaan kun ei tiedä millainen lopputulos on! Huomasi kyllä että poppoo on tehnyt pitkään yhdessä hommia! Suosittelen kyllä.

    VastaaPoista

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).