tiistai 6. marraskuuta 2012

Ihan kusessa ! / TTT-klubi, Tampere

Ihan kusessa ! / Tampereen Työväen Teatterin TTT-klubi

Ensi-ilta ja pohjoismainen kantaesitys 1.11. 2012, kesto noin 1h 40min väliaikoineen

Käsikirjoitus Becky Mode

Suomennos Timo Mikkola

Ohjaus Mika Eirtovaara

Lavalla Lari Halme

Taustaa : Amerikkalaisen Becky Moden käsikirjoittama näytelmä on alkuperäiskielellään nimeltään "Fully Committed", tuota viljelläänkin tässä useaan otteeseen eli ollaan "täysin sitoutuneita" kun ei saa sanoa "täynnä". Lähtöasetelma on se, että työtön näyttelijä on töissä kaupungin suosituimman ravintolan puhelinvaihteessa. Parin sekaannuksen vuoksi miesparka vastailee puhelimeen yksin ja puheluitahan tulee jatkuvalla syötöllä. Hermoja vaaditaan ja niitä näyttelijäntaitojakin, sillä kaikki asiakkaat eivät suinkaan ole hyvällä päällä ja kaikenlaisia erikoistoiveitakin on aina tietystä pöydästä Saarenmaan valssin laulamiseen. Hommasta tekee kiintoisan sitten se, että Lari Halme esittää siis yksin nämä kaikki tyypit...

kuva Petri Kovalainen

Plussaa : Toistan jo itseäni, mutta olen aina pitänyt Lari Halmeesta, ja nimenomaan ihaillut miehen taitoa käyttää kehoaan kokonaisvaltaisesti työvälineenään. Lavalla ei vaan seistä ja replikoida, vaan aina on jotain "äksöniä". Laskeskelin, että rooleja on tässä kaikenkaikkiaan 31 ja niihin vaihdetaan kirjaimellisesti lennossa, puhetyyliä ja asentoa muuttamalla. Ihan hillitöntä siis! Puhelin soi siihen tahtiin että katsojakin hengästyy, saatikka sitten itse näyttelijä. Jestas että Halme on taitava, ei voi muuta sanoa. Ensi-iltayleisössä nauru raikasi ja mies sai useat väliaplodit. Muutama hahmo tuntui naurattavan muita enemmän, itse pidin erittäin paljon "isästä" joka soitti pojalleen töihin useaankin otteeseen ja kyseli tämän joulunviettosuunnitemista. En nyt ole ihan varma muistanko oikein, mutta eläkeläinen Antero Rauhanen pisti myös parastaan ja savvoo viäntävä kokki. Jonotusmusiikki laitettiin välillä päälle ja se oli ihana "Careless whisper", tässä sai Halmekin pienen hengähdystauon aina ja sitten taas mentiin eikä meinattu. Kesto oli juuri sopiva, ei liian lyhyt eikä liian pitkä ja kaikki päättyy onnellisesti vaikka alussa ei siltä totisesti vaikutakaan.

Miinusta : ei moitteita

Muuta : Esitys sai ensi-iltansa passeliin aikaan, tämä nimittäin sopii kuin nenä silmään kaikille pikkujouluporukoille ja kannattaa kyllä muidenkin käydä katsomassa kunnon nauruterapiaa. Mietin myös, että moniko näyttelijä suoriutuisi moisesta urakasta? Ei kovinkaan moni, Lari Halme on yliveto ja siksi tämä esitys ansaitseekin täydet pisteet.

Teatterikärpäseltä täydet viisi *****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).