keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Elämäni someistus / Pilke-teatteri

Elämäni someistus / Pilke-teatteri, Parolan yhteiskoulun Vanha Sali

Maailmanensi-ilta 5.5. 2015, kesto noin 1h 30min (väliaikoineen)

Käsikirjoitus ja ohjaus Karoliina Kauhanen

Rooleissa : Armi Taivainen, Saku Raitala, Eero Antikainen, Jani Aaltio, Sonja Penttinen, Iina Pirhonen, Eevi Kuivalainen, Viivi Kauhanen, Milla Uschanoff ja Weera Westerlund

 Minulla oli suuri ilo ja kunnia olla katsomassa jälleen maailmanensi-iltaa Parolassa. Pilke-teatteri (Parolan ilmaisutaitokerho) elää ja voi hyvin, samalla juhlittiin viisivuotissynttäreitä. Vuosi sitten olin myös nuorten esitystä katsomassa (tosin en ensi-illassa) ja ilahduttavaa oli huomata, että ensinnäkin mukana oli tuttuja tyyppejä viime vuodelta ja myös minulle täysin uusia kasvoja. Eläköön siis Pilke-teatteri, toivottavasti jatkossakin innokasta porukkaa riittää toimintaan mukaan.

 Nuorten maailmassa pyöritään jälleen, toki aikuisetkin löytävät tarttumapintaa teemoista. Laura (Armi Taivainen) kipuilee vanhempiensa eron vuoksi, tuntuu ettei kelpaa kenellekään. Vanhemmat (Jani Aaltio ja Sonja Penttinen) heittelevät tytön kuullen ivallisia kommentteja toisistaan ja kisaavat siitä, kumpi on parempi vanhempi ja kummalla on enemmän valuuttaa, jotta saadaan Laura onnelliseksi. Huutokauppakeisarikin häärää paikalla.

Huutokauppaa Laurasta

 Toisaalla sitten Laura kokee ensirakkauden huumaa ja hurmaa Nistin kanssa (lyhenne nimestä Nicolas Ilmari Severi Timoteus Iisakki, roolissa Eero Antikainen), samalla tutkaillaan somekäyttäytymistä ja laaditaan sääntöohjekirjoja siitä, miten sosiaalisessa medissa tulee käyttäytyä, nyt kun ollaan pari. Lauralla on kova hoppu edetä suhteessa eteen päin, Nisti taas haluaa edetä hitaammin monessakin mielessä. Miten yläasteikäisenä voisi tietää, miksi haluaa isona ja mitä elämältä ylipäätään odottaa? Mieleeni jäi hieno ajatus "voi kunpa elämässä olisi pause-nappula"! Sitä samaa olen itsekin toivonut, näin vanhemmitenkin.

Laura ja Nisti 

 Hieno tanssikoreografiakin jälleen vetäistiin. Varsin luontevaa esiintymistä oli monellakin, toki olisin toivonut että katseet olisivat vähän huomaamattomammin suuntautuneet kuiskaajasta poispäin ja mieluummin vastanäyttelijän suuntaan... menkööt nyt ensi-iltajännityksen piikkiin. Mainiota pantomiimiäkin nähtiin Saku Raitalan toimesta, Marc Gassot´lle on kasvamassa hyvää vauhtia vakava kilpailija!

 Lopuksi jäi vielä mieleen se, miten tärkeää on löytää oma juttunsa ja tapansa ilmaista itseään. Siinä rytäkässä mykkäkin kaveri voi yllättäen löytää äänensä.

 Esityksiä on Parolassa vielä ke 6.5. ja to 7.5. klo 18.30.

(esitystä sai kuvata, joten kuvat ovat allekirjoittaneen nappaamia)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).