keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Hiipparikvartetti / vierailu Hämeenlinnan Teatterissa

Hiipparikvartetti / vierailu Hämeenlinnan Teatterissa 28.3. ´15

Ensi-ilta 7.11. 2014 Mikkelin Mikaelissa, kesto noin 1h 40min väliaikoineen

Lavalla : Mikko Rantaniva, Timo Kärkkäinen, Jussi Lampi ja Puntti Valtonen

Musiikin sovitus ja harjoitus Timo Kärkkäinen

Laulujen sanat mm. Markku Salo, Timo Kärkkäinen ja Jussi Lampi

Sketsien käsikirjoitus mm. Mikko Koivusalo ja H. Miettinen

Tuotanto UIT/Janne Jämsä

 Kuulin tästä produktiosta jo pari vuotta sitten yhdeltä työryhmän jäseneltä, siinä vaiheessa koko homma oli vasta suunnitteluasteella ja aikataulujen kanssa taisi olla eniten haastetta, meneviä miehiä kun on kvartetti täynnä. Mistä moinen nimi Hiipparikvartetti? No, Kipparikvartetti oli oman aikansa kovin poikabändi ja muistiini on painunut etenkin Teijo Joutselan möreällä bassolla laulettu "skimbadabajumbabba"-kohta elokuvassa Kaunis Veera eli balladi Saimaalta. Hiipparikvartetti taas on päivitetty versio tästä porukasta, ja mikäs siinä. Sliipparikvartettia odotellessa!

Timo, Mikko Puntti ja Jussi / (c) Aki Rask

 Olin ollut koko ajan siinä luulossa, että esitys koostuu pelkistä lauluista, mutta väärässä olin. Alunperin näin oli ollut tarkoituskin, mutta matkaan oli tullut pari muuttujaa ja homma lähti mukavalla tavalla käsistä sen suhteen. Koskapa herrat löytyvät UIT:n porukoista, sketsiosastokin muistutti melkoisesti UIT:n pläjäyksiä - tosin välillä tuntui sitä, että mitään käsikirjoitusta ei edes ole, vaan tyypit improvisoivat osan jutuista ja komiikkaahan syntyy jo herrojen keskinäisestä kemiasta. Ja sehän toimii! Tosin Puntti Valtosella lie noussut vähän hattuun toinen päärooli Kansallisteatterin Salva-spektaakkelissa (vai mikä se on nimeltään) ... valmiusasento hänellä olikin aina melkoinen ja sitä muut sitten kyllä antaumuksella kuittailivat.

 Minua huvitti kovasti sanoilla kikkailut tyyliin Pasi-Annikki ja Perä-Ilmajoki. Yksi tietty vaalea polkkatukkaperuukki huvitti myös suunnattomasti, harmi ettei irtoviiksiä taidettu nähdä. Mikko Rantaniva vetäisi päähänsä dannyhenkisen polkkiksen ja antoi palaa koko repertuaarinsa edestä. Sulavia tanssiliikkeitä esitellessään mieleeni tuli joku henkilö, jonka nimeä en saanut päähäni sitten millään. Jussi Lampi sitten totesi, että Mikko näyttää ihan Evgeni Plushenkolta (venäläinen taitoluistelija) ja sehän se oli! Mikko Rantaniva, tuo Äänekosken oma Plushenko. Tosin Mikko on paljon komeampi. Ja se baaritiskikohtaus kuuluu sarjaan "meinasin pudota sohvalta", eli kannattaa ottaa Tenat mukaan. Sketseihin liittyy myös keskinäinen naljailu, yksi hauskimmista kohtauksista oli se kun Jussi ja Puntti leikkivät "Arvaa ketä ajattelen"-jutskaa. Tuli vahvasti mieleen eräs tuttuni tästä.

 Tyylikkäitä herrasmiehiä, tyylipuhdasta laulantaa. Komeasti soivat miekkosten äänet yhteen! Lauluja oli moneen lähtöön ja yllärinä sieltä tuli myös ikisuosikkini Rotestilaulu, Jussi Lammen antaumuksella tulkitsemana. Esitys oli kaikkineen hyvin viihdyttävä ja poistuin salista kestohymy naamallani. Hiipparikvartetista tuli hyvä mieli, ja silloinhan tehtävä on täytetty.

 Hiipparikvartetin voi nähdä kevään aikana vielä Kouvolan Teatterissa 9.4. sekä äitienpäivänä 10.5. Linnanmäen Peacock-teatterissa. Syksyllä esitykset jatkuvat myös.

 Ja jos näitä herroja haluaa katsella ja kuunnella lisääkin (ja kukapa ei haluaisi), on koko poppoo nähtävissä UIT:n Kivaa ja korkealta-revyyssä (linkki tässä) ja kesällä vielä napataan Sari Siikander matkaan ja luvassa on Melkoisia muskettisotureita Äänekosken Kievarin Kesäteatterissa (linkki tässä).

 Hiipparikvartetille neljä tähteä ja Rotestilaululle plussa päälle **** +.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).