torstai 21. elokuuta 2014

Syyskauden tärpit 2014

Ensimmäiset ensi-illat ovat jo käsillä, joten on aika taas listata Teatterikärpäsen tärpit syyskaudelle 2014. Näitä seuraavia itse yritän mennä katsomaan, ja mainitut esitykset ovat siinä järjestyksessä, jossa ne ensi-iltaan saapuvat. Ja lisänä vähän omia syitäni valita katsottavaksi juuri kyseinen esitys.

- Keisarikunta / Kotkan Kaupunginteatteri. Ensi-ilta 13.9. Keisarikunta-elokuva oli varsin kiinnostava ja svengaava, ja Kotkassa en ole koskaan aiemmin käynyt. Pääosassa Rempon roolissa Eppu Pastinen, joka on tuttu mm. Hämeenlinnan Teatterin viimesyksyisestä Pojat-musiikkinäytelmästä.

- Vanja-eno / Kansallisteatteri ja Helsingin Kaupunginteatteri. Vanja-enot tekevät invaasion syyskuun puolivälissä. Kansallisteatteri ehtii ensi-iltaan ensimmäisenä 17.9. , ohjaaja Paavo Westerberg on myös suomentanut uuden version Tsehovin klassikosta, ja nimiroolissa on Kristo Salminen. Muissa rooleissa mm. Krista Kosonen, Seela Sella ja Eero Aho. Seuraavana päivänä eli 18.9. HKT:n Vanja-eno ensi-illassa. Tästäkin versiosta kiinnostavan tekevät unkarilaisohjaaja Támas Ascher ja näyttelijäjoukossa mm. Anna-Maija Tuokko, Martti Suosalo ja Esko Salminen. Nimiroolissa on Santeri Kinnunen.

- Ihanat ihmiset / Q-teatteri. Ensi-ilta 18.9. Rooleissa Minna Haapkylä, Jani Volanen, Elina Hietala ja Jussi Nikkilä. Siinä neljä hyvää syytä nähdä tämä...

- Markiisin unet / Teatteri Jurkka. Ensi-ilta 2.10. Rooleissa Petra Karjalainen, Juhani Laitala ja Pyry Nikkilä (jälkimmäinen oli myös Pojat-jutussa). Ja äärimmäisen hieno mainoskuva esityksestä!

Juhani Laitala ja Petra Karjalainen / (c) Yehia Eweis

- Supernaiivi / Ryhmäteatteri. Ensi-ilta 9.10. Komedia kaiken tarkoituksesta. Monenkin minulle kehumaa kirjaa en ole lukenut, mutta Supernaiivina on Ylermi Rajamaa ja se on mainio syy mennä katsomaan tämä.

- Frankensteinin Hirviö / Hämeenlinnan Teatteri. Ensi-ilta 22.10. Hämeen Kuninkaallinen Nukketeatteri herättää Mery Shelleyn kauhuklassikon eloon. Tämä on ihan must-juttu!

- Romeo ja Julia / Seinäjoen Kaupunginteatteri. Ensi-ilta 25.10. Ohjaus Antti Mikkola, päärooleissa Topi Kohonen ja Anna Ackerman, ja jälleen jäätävän hieno promokuva...

Romeo ja Julia / (c) Jukka Kontkanen

- Koneet! Tampereen nousu ja tuho / Teatteri Siperia. Ensi-ilta 29.10. Teatteri Siperian jutut ovat olleet hyvin mielenkiintoisia, ja työryhmässä ovat mukana mm. ikisuosikkini Tuukka Huttunen ja Marika Heiskanen.

- Humiseva harju / Hämeenlinnan Teatteri. Ensi-ilta 19.11. Maailman paras rakkaustarina ja Liisa Peltosen paluu näyttämölle, siinäpä pari loistavaa syytä mennä katsomaan Humiseva harju.

- Maaseudun tulevaisuus / Kansallisteatteri. Ensi-ilta 26.11. Leea ja Klaus Klemolan "pastoraalinäytelmä eläimistä ja ihmisistä" vaikuttaa, hmmmmm, vähintäänkin mielenkiintoiselta eikä vain siksi, että lavalla nähdään pitkästä aikaa Ville Haapasalo!

 Näiden esitysten lisäksi paljon muutakin on kiikarissa. Loppuvuodesta selviää, mitä kaikkea oikeasti sitten ehdin näkemään. Suunnitelmissani on jättää isommat musikaalit tyystin väliin ihan tarkoituksella, on niin paljon muutakin kiinnostavaa. (poikkeuksena Jyväskylän Kaupunginteatterin Lainahöyhenet)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).