Kuka on Teatterikärpänen?

Hei juuri Sinä!

Täällä Talle (ei ole muuten virallinen nimeni, mutta Tallena minut näissäkin piireissä tunnetaan...), reilu nelikymppinen teatterifanaatikko. Asun Hämeenlinnassa ja silloin kun en istu teatterin katsomossa, olen melko suurella todennäköisyydellä töissä pienessä ruokakaupassa.

 Teatteri on rakkain harrastukseni, ja nimenomaan katsomon puolelta. Lavalle esiintymään minua ei saisi mistään hinnasta, hoitakoot sen ne jotka osaa ja joilla on intohimoa lajia kohtaan. Teatterin lisäksi käyn suhteellisen usein myös elokuvissa ja konserteissa (laidasta laitaan) sekä luen mielelläni kirjoja.

 Ensikosketuksen teatterin ihmeelliseen maailmaan sain ala-asteikäisenä, kun näin Hämeenlinnan Kaupunginteatterissa lastennäytelmän Punahilkka. Hämeenlinnan Teatterikerhossa ollut tätini ja äitini veivät minua pienenä tyttönä silloin tällöin teatteriin. Varsinainen hurahdus tapahtui vasta vuonna 1997, jolloin Riku Suokas tuli teatterinjohtajaksi tänne ja pisti tuulemaan. Kävin muutaman vuoden sisällä katsomassa kaiken mahdollisen ohjelmiston ja useampaan kertaan.

 Laajensin reviiriäni Risto Korhosen siirryttyä Tampereen Teatteriin, ja samalla tuli huomattua, että minun silmääni miellyttävää teatteria tehdään muuallakin kuin kotikulmilla. Nykyään piirini on laajentunut ja Teatterikärpänen lentelee lähinnä Turku-Pori-Jyväskylä-Lahti-Kotka-Helsinki - akselilla. Silloin tällöin tehdään pistokeikkoja muuallekin, esimerkiksi Imatralle, Espooseen, Kouvolaan, Seinäjoelle ja Lontooseen. Vuositahti on huidellut noin 100 eri esitystä/vuosi. Joka vuosi yritän vähentää reissujani, mutta on käynyt päinvastoin.

 Blogini sai alkunsa loppuvuodesta 2009, kun minulta kysyttiin, että onko minulla jossain ylhäällä mitä kaikkea olen nähnyt ja miten voin muistaa muka kaiken näkemäni. Vanhojen kalenterimerkintöjeni ja Ilona-tietokannan avulla onnistuin tekemään suht tarkan listan menneistä esityksistä, ja perustin samalla teatteriaiheisen blogin, joka oli siihen aikaan ensimmäisiä Suomessa. Olen siis teatteriblogien pioneeri! Blogi syntyi suuresta tarpeesta kirjoittaa näkemistäni esityksistä ja se on minulle myös keino ilmaista itseäni ja ajatuksiani. Teatterikritiikin sijaan pyrin nykyään kirjoittamaan siitä, millaisia ajatuksia esitys on herättänyt minussa tai millainen katsomiskokemus muuten oli. Jutut välillä rönsyilee aika pahastikin, se lienee minun tavaramerkkini?

 Jos bongaat minut jossain, tule toki nykäisemään hihasta! :) Punaisista hiuksista minut on helppo tunnistaa...


 Nähdään teatterissa!

ps. Blogini logon on taiteillut bloggaajakollegani Siiri.

7 kommenttia:

 1. Kiitos hyvästä kirjoituksesta !! Nyt odotan innokkaasti tulevaa teatteripäivääni !!

  VastaaPoista
 2. Oletko ajatellut ryhtyä kriitikoksi lehtiin, ammatiksesi? Olisit varmasti täydellinen siinä hommassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, kiitos kommentista! En ole ajatellut sitä uraa. Nämähän eivät ole varsinaisesti kritiikkejä ainakaan omasta mielestäni.

   Poista
 3. Oli miellyttävä lukea Paavosta. Olen innolla seurannut hänen tekemistään Lahdessa. Kirjoitat muutenkin lukijalle ystävällisellä tavalla. Kaikkea hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Timo! Kaikkea hyvää myös sinulle ja antoisia teatterihetkiä jatkossakin!

   Poista
 4. Luin mielenkiinnolla kommentisi "Pertistä", kun olen menossa sitä tänään katsomaan. Mukavaa kesää! Sypä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Anteeksi, että kommenttisi julkaisu on vasta nyt. Blogger ei ole lähettänyt minulle moneen kuukauteen ilmoituksia uusista kommenteista, ja täällähän on näköjään vaikka mitä... Toivottavasti pidit esityksestä.

   Poista

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).