maanantai 6. syyskuuta 2010

Elling

Elling / Riihimäen teatteri

Ensi-ilta 28.8. 2010,kesto noin 1h 45min väliaikoineen

Ohjaus Jani Johansson

Rooleissa Esko Rissanen,Severi Saarinen,Maija Siljander ja Katja Peacock

Taustaa : Elling ja Kjell Bjarne ovat entisiä mielisairaalan asukkeja,joille tarjoutuu tilaisuus muuttaa yhteiseen asuntoon ja alkaa elää "kuin normaalit ihmiset".Kauppareissut ahdistavat ja puhelimen pirinäkin pelottaa aluksi,mutta lopulta kummatkin miehet löytävät paikkansa yhteiskunnassa;toinen runouden ja toinen samassa talossa asuvan raskaana olevan naisen kautta.

Plussaa : lämminhenkinen komedia,jossa ei missään vaiheessa pilkata päähenkilöitä siitä,etteivät ole ns. tavallisia ihmisiä.Heidän kaltaisiaan on keskuudessamme paljonkin,kaikilla meillä sama tarve löytää paikkansa tässä maailmassa ja tulla hyväksytyksi omana itsenään.Pidin miesten keskinäisestä sanailusta ja etenkin Kjell Bjarnen (Severi Saarinen) lapsenomaisesta ihmettelevästä katseesta ja "Voi helevettiiiiii!"-huudosta.Ellingin (Esko Rissanen) selostukset naisseikkailuistaan ja retkestä runoilijatapaamiseen olivat hulvatonta katsottavaa ja kuultavaa.Maija Siljander kaupungin sosiaalityöntekijänä oli myös nappisuoritus,samoin kuin Katja Peacockin kolme roolia.Lavastus oli toimiva.Kesto oli suht lyhyt,olisin katsellut miesten touhuja pitempäänkin!

Miinusta : ei moitteita

Muuta : olen nähnyt elokuvanakin Ellingin,pidin siitäkin paljon.

Teatterikärpäseltä Ellingille neljä tähteä ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).