tiistai 6. maaliskuuta 2012

Kuinka äkäpussi kesytetään / Lahti

Kuinka äkäpussi kesytetään / Lahden Kaupunginteatterin Juhani-näyttämö

Ensi-ilta 17.2. 2012 , kesto noin 2h 20min väliaikoineen

Ohjaus Minna Vainikainen

Rooleissa : Juha Kukkonen, Tapio Aarre-Ahtio, Jori Halttunen, Jorma Helminen, Anna Pitkämäki, Aki Raiskio, Jari-Pekka Rautiainen, Maija Rissanen, Mirja Räty, Kalle Sulalampi, Kai Vaine, Toni Wahlström ja lisäksi Lahden ammattikorkeakoulun musiikkiteatterilinjalaisia

Taustaa : William Shakespearen klassikko naimakaupoista 60-luvulle tuotuna versiona.

Plussaa : 60-luvun teema vaikutti aluksi hyvältä ja lavastus myös. Juha Kukkosen rempseä tyyli vetosi myös aluksi. Kai Vaine ja Jari-Pekka Rautiainen olivat mielestäni näytelmän parhaat ja ehjimmät roolit, eivät sortuneet ylilyönteihin. Maija Rissasen väliaikaa edeltävä laulu oli hauska ja toi mieleen Austin Powers-leffat.

Miinusta : emme ystäväni kanssa oikein syttyneet tälle missään vaiheessa. Komedia joka ei naurattanut juuri lainkaan, nosti lähinnä suuria myötähäpeän tunteita. Muutamat hahmot suorastaan ärsyttivät, etenkin vaaleanpunaisissa keekoillut keikari ja Kukkonen naistenvaatteissa oli pohjanoteeraus. Musiikki ei vienyt oikein missään vaiheessa sinne 60-luvulle, mahiksia olisi ollut vaikka mihin?? Miksi kieli oli silti vanhahtavaa?? Sekava esitys. Ystäväni jopa nukahti alkupuoliskolla toviksi...Taisimme julistaa klassikot jopa pannaan vähäksi aikaa...En myöskään tykännyt musiikkiteatterilinjalaisten osuuksista ja jalkapalloporukoista yhtään.

Muuta : pettymys oli tämä, mutta muu yleisö tuntui kyllä pitävän ja nauruakin kuului. Makuja on monia!

Kaksi tähteä hyvästä yrityksestä **.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).