tiistai 16. elokuuta 2016

HKT:n syyskauden avajaiset

Minulle varmin kesän loppumisen merkki on se, että teatterit palailevat hiljalleen lomilta ja järjestävät syyskauden avaustapahtumia. Vaikka kesäteattereista ja tietyistä kesään liittyvistä jutuista (vihreys, kukkaset, mansikat, erilaiset kesätapahtumat, kesäloma...) kovasti pidänkin, en ole yhtään kesäihminen. Syksyisin minun on paljon helpompi hengittää ja muutenkin pidän siitä, että illat hämärtyvät ja voin kadota varjoihin tarvittaessa...

 Viime viikolla Kansallisteatterissa oli kauden avaus, sinne en töiden vuoksi ehtinyt. Helsingin Kaupunginteatterin lähtöpamaus oli sen sijaan tiedossa jo hyvissä ajoin, joten onnistuin pyytämään siihen vapaan ja niin pääsin paikalle. Tilaisuus oli "suurelle yleisöllekin" avoin, ja paikalle alkoi kertymään uteliasta porukkaa jo kauan ennen ovien aukeamista. Tapahtuma siis järjestettin Peacockissa ja Linnanmäkikin oli vielä auki, eli säpinää riitti. Itse saavuin paikalle jo tuntia ennen h-hetkeä, istuksin hetken auringossa katselemassa, miten kansa voitti onnenpyörässä jättipussit sipsejä ja väärästä asuvalinnastani johtuen menin sitten sisätiloihin, koska alkoi tulla kuuma. Ehdin lukemaan tuoreimman Teatteriin-lehden kokonaan läpi ennen kuin kansaa alkoi olla ruuhkaksi asti, ja sitten jo pääsimmekin saliin.

Shrek (Petrus Kähkönen) 

 Menin istumaan muiden kaltaisteni (bloggaajia, ahkeria twiittaajia ym.) kanssa medialle varatuille penkkiriveille ja olihan se hienoa olla "mediajäbä", kuten yksi meistä asian ilmaisi ytimekkäästi. Täytyy kyllä myöntää, että minun mediasaaliini on tällä kertaa erittäin surkea. Suhteellisen hyvästä paikastani huolimatta ei kännykkäkamerallani saanut otetuksi kunnon kuvia ja myöhemmässä vaiheessa keskityin ihan muihin juttuihin. Muutenkin tuppaan vähän olemaan sellainen, että keskityn vain yhteen, korkeintaan kahteen asiaan kerrallaan, joten en tehnyt muistiinpanoja esityksistä enkä liioin kuvannut. Katselin ja kuuntelin sujuvasti mitä lavalla tapahtui. Jos mielit nähdä kunnon valokuvia ja runsaasti, suosittelen ainakin visiteeraamaan Susannan ja Riikan blogeissa tässä vaiheessa. Lisääkin saattaa tulla.

Lordi Farquaad (Antti Timonen)

 Koko hommahan lähti käyntiin perinteisellä teatterinjohtaja Asko Sarkolan tervetulotoivotuksella (viimeistä viedään, seuraavalla kerralla saappaisiin on hypännyt tuleva johtaja Kari Arffman, joka oli äänessä lavalla tälläkin kertaa), ja juontohommia jatkoi syksyn suurmusikaalin päätähti eli lordi Farquaad (Antti Timonen), jonka puheessa vilisi kaikki mahdolliset sanaleikit mitä kokoon tulee. Syksyn musikaali on siis yllätys yllätys Shrek, josta illan mittaan saimme nähtäväksemme kolme eri musikaalinumeroa. Täytyy sanoa, että värikästä ja taitavaa porukkaa on jälleen lavalla! Satuhahmoista suurinta osaa ei edes tunnistanut ja se olikin hauskaa. Ties mitä ylläreitä puvuissa piileskelee. Onnistuin kuitenkin bongaamaan esim. Raili Raitalan Variksenpelättimen, Mikko Vihman Possun sekä Unto Nuoran erikoisen susihukkasen. Shrek tulee olemaan kyllä sellainen show, että sen parissa viihtyvät kaikenikäiset.





  Syksyn ohjelmistosta saimme kunnon makupaloja myös näytelmistä "Komisario Palmun erehdys", "Kenraali ja Casanova", "Tartuffe", "Ei makseta, ei makseta" sekä "Lava-ammuntaa V". Shrekin lisäksi näistä yllämainituista olen jo menossa katsomaan Komisario Palmua sekä Kenraalia ja Casanovaa, Tartuffe on harkinnassa toistaiseksi, sillä se vaatisi taas hienoista kielikylpyä, koskapa nähdään Lillanin puolella. Kari Heiskanen kuitenkin ohjaa, joten kiinnostus on suuri. Komisario Palmun kanssa etenkin kannattaa kiirehtiä, sillä lippukauppa käy todella kuumana!


Komisario Palmu ja kumppanit 

 Olen nyt sen verran laiska, etten jaksa kirjoittaa sen enempiä esittelytekstejä tulevista näytelmistä, mitään uutta kun minulla ei olisi tarjolla. Monipuolinen syksy on kuitenkin jälleen tulossa, on musikaalia, draamaa, farssia, comeback-komiikkaa (Ulla Tapanisen paluu)... Kehoitankin tsekkaamaan lisäinfoa suoraan HKT:n nettisivuilta.

 Tilaisuuden päätyttyä kansa vaelsi kahvilan puolelle, jossa oli mahdollisuus jututtaa ja kuvata teatterin väkeä. Portaissa koin hienon tähtihetken, kun edessäni oli portaidentäydeltä Shrekin satuhahmoja ja Risto Kaskilahti huuteli takanani, jotta "Pois edestä friikit!" Käännyin ja kysyin, että minulleko huutelet. Ei kuulemma. Kahvilassa oli jaossa kaktuksenmakuisia Jättis-tuutteja kaikille ja koettiin vähän absurdeja hetkiä, kun niin kuvaajat kuin kuvattavat kässehtivät tuutit kourassa. Minä koitin välttää koko tuuttia, mutta mekkoonpukeutunut susi sai minut ylipuhuttua ja hölmöilyksihän se sitten meni, kun olin muka haastattelevinani yhtä jos toista tötterö kourassa. Valokuvatkin jäi sitten ottamatta. No, pari sain napattua ja yhteen jouduin itsekin "haastattelutilanteessa".

Minä, Susi (Unto Nuora) ja Fiona (Laura Alajääski) 

 Hauskaa oli syyskauden avauksessa jälleen (tosin viime vuonna en siellä ollut). Oli mukava tavata teatterilaisia ja kollegoita pitkästä aikaa oikein kunnolla.

Fiona (Anna-Maija Tuokko) ja Susi (Unto Nuora) 

Jon-Jon Geitel vuorottelee Shrekin roolissa Petrus Kähkösen kanssa 

Shrekin ohjaaja ja tuleva teatterinjohtaja Kari Arffman 

Kolme alinta kuvaa omiani, muut kuvat ottanut (c) Saskia SS, jolle suurkiitos kuvien käyttöluvasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).