maanantai 18. tammikuuta 2010

Pieni raha

Pieni raha / TTT:n Kellariteatteri

Ensi-ilta 7.10.2009

Käsikirjoitus ja ohjaus Sirkku Peltola

Rooleissa Aimo Räsänen,Tuire Salenius,Teija Auvinen,Toni Harjajärvi,Petra Saaristo,Antti Seppä ja Valentin Salo/Joel Nachtigall

Taustaa : Pieni raha kertoo aikamiespoika Jasonista (Aimo Räsänen),joka asustelee maalla jo huonokuntoisen äitinsä kanssa.Jason on hiukan yksinkertainen,lapsekas mies,jolle rutiinit ovat tärkeitä ja viikon kohokohta on kauppareissu bussilla aina tiistaisin.Äiti on riippuvainen poikansa askareista,muuten esim. mökissä olisi kylmä.Jason saa vastuuta käymällä pankkiautomaatilla äidin kortilla.Eräänä tiistaina kaikki muuttuu,kun Jason tapaa puistossa Mikin ja Vanessan (Toni Harjajärvi ja Petra Saaristo).

Plussaa : Pieni on kaunista.Yksinkertaisilla lavasteilla saatu miljöö hienosti kuvatuksi.Pidin paljon etenkin Aimo Räsäsen työskentelystä,ilmeet ja katseet olivat mahtavia!Mukavaa sanailua kaikilta,puheessa erikoisia kikkoja ja sanoja joita ei muuten kuulisi.Pala kurkussa sai jännätä,miten Jasonin ja muiden käy.Tarina vei eteen päin ja hienoja käänteitä.Nauratti ja itketti vuorotellen,Jason oli "tosi sulkku" ja liikuttava hahmo.

Miinusta : en pitänyt rääkyvästä musiikista joka välillä pauhasi,samoin baarin karaokevedot olisi voinut jättää poiskin

Muuta : huomaan pitäväni päivä päivältä enemmän näistä näytelmistä,joissa vain muutama näyttelijä.Hyvä tarina on aina hyvä tarina,se vie eteen päin ilman mitään hienoja lavasteita ja suuria joukkokohtauksia.Tästä esityksestä jäi todella surumielinen olo,positiivisessa mielessä."Loppuviimetteeksi,sitä vartenhan me lapset ollaan"

Täydet viisi tähteä jälleen kerran *****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).