sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Hellyyden ehdoilla

Hellyyden ehdoilla / Tampereen Työväen Teatterin Vanha päänäyttämö

Ensi-ilta 27.1. 2010

Ohjaus Anssi Valtonen

Rooleissa Minna Hokkanen,Petra Saaristo,Mika Honkanen,Kaisa Mattila ja Jari Ahola

Taustaa : Oscar-palkintojakin kahminut tuttu elokuva kertoo Aurora-äidistä ja hänen tyttärestään Emmasta.Äiti ei ole vuosien saatossa oikein tukenut tyttärensä valintoja esim. avioliiton suhteen ja isoäidiksi tulokin on kriisin paikka.Äiti ei myöskään ole sinut oman ikääntymisensä ja yksinäisyytensä kanssa.Tytär muuttaa toiselle paikkakunnalle ja pitkät puhelut aamuisin ovat tärkeä yhteydenpitoväline äidille ja tyttärelle.Äiti suostuu lounastreffeille naapurissa asustavan,rentoa elämäntyyliä kannattavan Garrett-astronautin kanssa.Tapahtumat saavat uuden käänteen tyttären sairastuttua syöpään.

Plussaa : Petra Saaristo (Emma) ja Minna Hokkanen (Aurora) tekevät todella huippua työtä tyttärenä ja äitinä,pidin heidän kohtaamisistaan hyvin paljon.Ihan tuli oma äitisuhteeni välillä mieleen ja sen huomaaminen oli pysähdyttävä kokemus.Mika Honkanen Garrettina tyylitteli hienosti,hänen rentoon tyyliinsä olen voinut aina luottaa.Takuutyötä.Hieman ihmetytti Jari Aholan pieni rooli,aluksi mietin että olipas lyhyt visiitti lavalla mutta tulihan hän lopussa vielä toisessa roolissa.Kaisa Mattilalla useampi pikkurooli esim. Emman ystävättärenä,ihan ok.Musiikista pidin todella paljon!!Lavastus oli toimiva.Muutama kohtaus nousi ylitse muiden,etenkin loppukohtaus tähtitaivaineen,sairaan tyttären kirjeensanelu lapsilleen ja Auroran ja Garrettin kohtaaminen Renoirin parissa makuuhuoneessa ...

Miinusta : ei moitittavaa itse esityksessä,kompakti kaksituntinen oli kestoltaankin sopiva.Sen sijaan yleisön käytöstä jaksan ihmetellä kerrasta toiseen.Miksi pitää kommentoida aina kovaan ääneen vierustoverille esityksen aikana,se on tooodella häiritsevä tyyli monella!!Pitäisi malttaa väliajalle tai kotimatkalle se jutustelu.

Muuta : en olekaan nähnyt Hellyyden ehdoilla-elokuvaa,olen tainnut nähdä vain pätkiä??Jack Nicholsonin muistan,en juuri muuta ... ehdottomasti lainattava jostain !!

Teatterikärpänen antaa esitykselle neljä tähteä **** :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).