maanantai 29. maaliskuuta 2010

Kahden herran palvelija

Kahden herran palvelija / Tampereen Työväen teatteri

Ensi-ilta 28.1. 2010 Suurella näyttämöllä , kesto n. 2h 35min

Ohjaus Pentti Kotkaniemi

Käsikirjoitus Carlo Goldoni

Rooleissa Tommi Eronen,Toni Harjajärvi,Petra Karjalainen,Mervi Takatalo,Armi Toivanen,Ola Tuominen,Samuli Muje,Vesa Kietäväinen,Matti Pussinen-Eloranta,Antti Seppä ja Jari Leppänen

Taustaa : näytelmä "Kahden herran palvelija" on kirjoitettu jo vuonna 1745 ja on hyvin perinteinen commedia dell´arte-tyylin taidonnäyte.Tuolle komediamuodolle on tyypillistä tietynlainen "ylinäyttely" ja tietty hahmogalleria.Näytelmässä Truffaldino (Tommi Eronen) on palvelija,joka kokeilumielessä yrittää olla palvelijana kahdella herralla samaan aikaan ja siitähän soppa syntyykin.Rakastavaisten asioita setvitään ja sotketaan muun toiminnan ohessa.

Plussaa : Näyttelijöiden juhlaa koko esitys alusta loppuun.Aivan hillitön hahmogalleria kitsaasta isästä tulisieluiseen sulhaseen,jokainen täytti roolinsa hienosti paikalle tämän tästä hiippailevaa trubaduuria (Jari Leppänen) myöten.Tommi Eronen Truffaldinona on oikea vempuloiden vempula,hänen touhujaan ja fyysisiä kikkojaan olisin katsellut vaikka kuinka pitkään.Pidin kovasti myös Pantalonesta (Ola Tuominen),liehuvakutrisesta Silviosta (Toni Harjajärvi) ja palvelustyttö-Smeraldinasta (Armi Toivanen).Lavastus toimi hienosti,näyttelijät putkahtelivat lavalle milloin mistäkin seinänraosta,elleivät sitten sotkeutuneet jalkoihinsa.Mahtavaa kontaktia yleisön kanssa,etenkin Ola Tuominen ja Tommi Eronen.Hauskasti oli mukana myös nykyaikaisia juttuja,esim. crocsit ja Reinot jalassa,Postimies Paten laulelu ym.Kerrassaan hykerryttävä esitys!!

Miinusta : eka näytös ennen väliaikaa oli hitusen liian pitkä,moni jo pyöri penkeissään ja katseli kellojaan.Ei muuta moitittavaa.

Muuta : esitykset jatkuvat vielä keväällä ja syksyllä näytelmä jatkaa vanhalla päänäyttämöllä

Teatterikärpänen antaa Kahden herran palvelijalle neljä tähteä **** :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).