sunnuntai 1. elokuuta 2010

Häräntappoase

Häräntappoase / Pyynikin kesäteatteri,Tampere

Kesto noin 2h 50min

Ohjaus Marika Vapaavuori

Rooleissa mm. Kasimir Baltzar,Liisa Pöntinen,Tomi Alatalo,Maria Aro,Aarno Sulkanen,Miia Selin,Hiski Grönstrand,Lauri Kukkonen ja Juho Markkanen

Taustaa : Anna-Leena Härkösen 1984 ilmestynyt esikoisromaani ensimmäistä kertaa ammattiteatterin esittämänä.Tarina kertoo kaupunkilaispoika Alpo Korvasta (Kasimir Baltzar),joka joutuu maalle heinätöihin sukulaistensa luo,rakastuu palavasti Hurmeen Kerttuun (Liisa Pöntinen) ja tutustuu Torvenkylän nuorisoon.Häräntappoase on yksi suosikkikirjoistani ja muinoin tv:stä tullut minisarja on vieläkin tuoreessa muistissa,suuri osa repliikeistä osataan ulkoa mennen ja tullen.Odotukset olivat siis sangen korkealla.

Plussaa : nuorta vahvaa osaamista "vanhojen tekijöiden" rinnalla,pidin nuorten energisestä menosta.Tomi Alatalo Pasi Rutasena oli illan paras suoritus,voi jestas mikä tyyppi!Tykkäsin kovasti myös Juho Markkasen (Ripe) ja Lauri Kukkosen (Touko Mäkelin) menosta ja tyylistä.Lauluosuudet olivat täydellinen yllätys,mutta sopivat mielestäni hyvin sekaan.Lavastus oli erittäin toimiva,etenkin Takkisten talo,kylänraitti ja Kertun kotikulmat.Tutut kohtaukset heräsivät hienosti henkiin,tosin ryyppybileet eivät olleet ihan niin loistokkaat kuin odotin...

Miinusta : Liisa Pöntisen (Kerttu) puhetyyli toi hiukan häiritsevästi mieleeni erään toisen naisnäyttelijän,väliajan jälkeen jotenkin "lässähti" tunnelma hetkeksi,ehkä himpun verran pitkä kesäteatteriesitykseksi,lauluista pidin mutta en kaikista niihin liittyvistä tansseista.

Teatterikärpänen antaa Häräntappoaseelle neljä tähteä **** ja Pasi Rutaselle täydet viisi *****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).