maanantai 19. syyskuuta 2011

Dance of the Vampires

Dance of the Vampires / Seinäjoen Kaupunginteatteri

Ensi-ilta 10.9. 2011 , kesto noin 2h 50min

Ohjaus Olli-Matti Oinonen

Rooleissa mm. : Jyri Lahtinen,Raili Raitala,Esa Ahonen,Ville Salonen,Heikki Vainionpää,Leena Rousti,Jouko Enkelnotko,Anne Vihelä,Antti Railio

Taustaa : Roman Polanskin kulttimainetta nauttiva kauhukomedia "Vampyyrintappajat" musikaaliversiona,Pohjoismaiden kantaesitys.Professori Abronsius (Esa Ahokas) ja nuori apulainen Alfred (Ville Salonen) saapuvat lumiseen transsilvanialaiseen kylään ja majataloon,tutkiakseen vampyyrien olemassaoloa.Kyläläiset kiistävät kaiken,valkosipuleita kuitenkin joka puolella.Alfred rakastuu majatalonpitäjien hehkeään tyttäreen Sarahiin (Raili Raitala),jonka kuitenkin jylhässä linnassaan yksinäisenä asuva mystinen Kreivi von Krolock (Jyri Lahtinen) nappaa.Parivaljakko lähtee pelastamaan neitoa kreivin kynsistä ja hampaista,vaan miten käykään...

Plussaa : WOW!! Enpä olisi uskonut Seinäjoella moista näkeväni,Lontoossa ehkä mutta ei näillä lakeuksilla...Huimaa työtä kaikenkaikkiaan.Alun talvimaiseman heijastuttua musiikki alkoi heti jylhänä ja vaativana,tiesin että tulen nauttimaan joka sekunnista ja nyt mennään lujaa!Upeat lavasteet ja puvustus,maskeerauksista nyt puhumattakaan.Tarina itse soljui eteen päin leffankin juonen mukaan,koomisiakin piirteitä löytyi etenkin majatalon isännässä (Heikki Vainionpää) ja kreivin ihastuttavassa pojassa Herbertissä (Jouko Enkelnotko).Upeaäänisiä laulajia,jotka etenkin sooloissa pääsivät oikeuksiinsa.Pidin kovasti etenkin Sarahin äänestä ja olemuksesta,ihan kansainvälistä tasoa oli tämä kaunotar!Mutta itse Kreivi... huh huh.Voiko enää komeampaa ilmestystä olla?? Mikä ääni,mikä olemus,lavakarisma,koko sali kuunteli henkeään pidätellen kreivin laulua ja aplodeerasi oikeutetusti hurraten.Välillä oltiin kuin rock-oopperassa.Tanssijat olivat myös uskomattoman lahjakkaita.Haudoistaan nousevat vampyyrit ja heidän tanssinsa...Yksittäisistä kohtauksista parhaiten jäi mieleeni linnan jylhä portti ja kreivi viitta hulmuten siinä laulamassa,sukat pyöri jalassa.Sangen eroottistakin.Sarah kylvyssä ja kreivi laskeutuu katosta,grrrrr.Ei jäänyt epäilystäkään,kumman matkaan olisin itse mieluummin lähtenyt valintatilanteessa...Vampyyreiden tulo katsomon ohi oli myös sangen hauskaa,ei varmaan tosin kaikkien mielestä.

Miinusta : musiikki ja kuoro soi välillä niin kovaa,että korvat oli mennä lukkoon ja sanoista ei tahtonut saada kunnolla selvää kuorokohtauksissa.Näyttämö tuntui joissakin joukkokohtauksissa liian pieneltä ja lavasteiden vaihdokset vaivihkaa mahdollistanut vaihtuva etusermi ei aina ollut ihan toimiva ratkaisu,etenkin toistuessa kovin usein ja kukkakuosisena.Talvimaisema linnoineen ja lumisateineen oli toki toimiva.Taisi sattua myös pari hampaisiin ja ääniin kuuluvaa pientä ajoituslipsahdusta,mutta väliäkös niistä.

Muuta : yleisön joukossa sangen mustiinpukeutunutta väkeä ja goottihenkisyyttä,muutama upea kampauskin nähtiin.Itse osoitin suosiotani seisaaltani.Toivon esitykselle pitkää ikää ja mahdollisuutta päästä katsomaan uudestaankin.
Teatterikärpäseltä täydet viisi tähteä vampyyreille ***** ja kreiville vielä kymmenen lisää **********

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).