keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Mielensäpahoittaja / Linnateatteri

Mielensäpahoittaja / Linnateatteri , Turun Aboa Vetus & Ars Nova - museon sisäpiha

Ensi-ilta 14.6. 2012 , kesto väliaikoineen reilut 2 tuntia

Ohjaus Valtteri Roiha

Roolissa Markus Järvenpää

Taustaa : Tuomas Kyrön huippusuosittuun kirjaan perustuva Mielensäpahoittaja kertoo kahdeksankymppisestä miehestä, jonka emäntä on hoitokodissa ja lapset elävät omaa elämäänsä. Mies pohtii elämää ja maailmanmenoa omaan uniikkiin tyyliinsä. Kaikki oli paremmin ennen ja nykymaailman kotkotukset eivät häntä liiemmin kiinnosta, niinpä mielensä voi pahoittaa hyvin monesta asiasta ...

Plussaa : Esitys lähti käyntiin sillä herkimmällä mahdollisella suomenkielisellä rakkauslaululla, eli Jaakko Tepon "Hilma ja Onni" - kipaleella. Hyvä biisi, mutta kyllä minä niin mieleni pahoitin kun se piti ihan kokonaan soittaa. Itse mielensäpahoittaja Markus Järvenpää oli minulle täysin uusi tuttavuus. Sen verran ilmeikäs ja vakuuttava tämä yksilösuoritus kuitenkin oli, että miehen touhuja on jatkossa seurattava tarkemminkin. Hän otti hyvin kontaktia yleisöön, löytyihän sieltä mahdollisia katiskavarkaitakin katsomon puolelta. Esityksen tahti oli aika verkkainen, mutta en minä mitään vauhtikomediaa odottanutkaan. Herkullisia poimintoja nykymenosta, mielensä kun voi pahoittaa niin Arvi Lindin eläkkeellelähdöstä, kauppojen kahvitarjouksista, ystävänpäiväkortista kuin Frontside Olliestakin. Hauskoja olivat myös nauhuriin puhutut jälkimaininnat. Herkkyyttä esitykseen toivat miehen yksinäisyys ainoan ystävän menehdyttyä ja miehen vierailut hoitokodissa vaimon luona. Miten hellästi hän rakastaan silitteli ja yhteisiä hetkiä muisteli! Musiikkivalinnoista pidin ja lavastuksesta, eipä siihen hirmuisia rekvisiittoja olisi tarvittukaan. Onneksi mies sentään myös ilahdutti mielensä ainakin yhdestä asiasta!

Miinusta : Kesto oli ehkä hitusen liian pitkä. Loppupuolella alkoi se verkkaisuus jo hiukan puuduttamaan kirjaimellisestikin, kyllä ei ole nimittäin ne penkit mitenkään mukavat pitkiä aikoja istuskella.

ps. Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun kauhea tuulenpuuska lennätti puista lehtiä suoraan paitani sisälle kesken esityksen. Kyllä ei ruveta niitä siinä kaivamaan kaiken kansan edessä.

Teatterikärpänen ilahdutti mieltään tästä neljän tähden arvoisesti **** .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).