tiistai 8. joulukuuta 2009

Deadline

Deadline / Hämeenlinnan kaupunginteatterin Verstas-näyttämö

Ensi-ilta 2.12. 2009

Käsikirjoitus Veera Tyhtilä

Ohjaus Hannu Matti Tyhtilä

Lavalla : Sinikka Salminen,Kai Vaine,Raimo Viitanen,Johanna Reilin,Aleksi Aromaa ja Harri Ekonen

Taustaa : pääroolissa Kara-nimisenä nuorena tilastotieteilijänä Sinikka Salminen.Perheillallisella Karan isä (Raimo Viitanen) kertoo perheelleen melkoisen uutispommin,josta alkaakin melkoinen tapahtumien vyöry aikaa vastaan.Kaikki pelaavat jonkinlaista peliä elämällä ja ihmissuhteilla.Tarinan edetessä Kara huomaa,että tilastot eivät kerro koko totuutta ihmisten käyttäytymisestä ja kaikkia tapahtumia ei mitenkään pysty ennakoimaan.Samalla elämänarvot menevät uusiksi ns. kantapään kautta oppimalla.

Plussaa : todella koukuttava tarina täynnä yllättäviä ja pysäyttäviä käänteitä.Tarina itkettää ja naurattaa ja pistää väkisinkin ajattelemaan omaa elämäänsä ja omaa käyttäytymistään tietynlaisissa tilanteissa.Kaikki roolihenkilöt hyvin uskottavia ja kaikki näyttelijät myös onnistuvat rooleissaan,pidin etenkin Sinikka Salmisen ja Kai Vaineen työskentelystä.Näytelmän äänimaailma oli hieno,samoin lavastus oli varsi näppäräksi toteutettu.Pidin myös Yöradio-osioista.

Miinusta : aika pitkä kesto (noin 2h 40 min) ja jos liikaa alkaa miettimään matemaattisia kaavoja ja yhtälöitä joita Kara suustaan latelee ja seinälle heijastetaan,putoaa helposti kärryiltä.Fenotyypit ja genotyypit meni minullakin sekaisin,pystyin onneksi seuraamaan juonta hyvin enkä jämähtänyt miettimään kaavioita sen enempiä:)

Muuta : hieno,erilainen draamanäytelmä

Teatterikärpänen antaa Deadlinelle täydet viisi tähteä *****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).