sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Harmonia

Harmonia / Ryhmäteatterin Pengerkadun näyttämö

Ensi-ilta 10.9. 2009

Ohjaus ja käsikirjoitus Mika Myllyaho

Rooleissa Kari Heiskanen,Juha Kukkonen ja Tiina Lymi

Taustaa : Myllyahon trilogian (aiemmat osat Paniikki ja Kaaos) päätösosassa työuupumuksen vuoksi sairaslomalla ollut ohjaaja (Heiskanen) saa elämänsä idean lavastajan/puolisonsa (Lymi) tekemästä lasitalon pienoismallista.Kuvioissa mukana myös tuottaja (Kukkonen),vaimo on juuri jättänyt hänet ja hän haaveilee toimitusjohtajan pestistä teatterissa.

Plussaa : työuupumus ja nykypäivän työelämän haasteellisuus on hyvä ja ajankohtainen aihe,itsellenikin tuttu ja tärkeä (olen ollut vastaavassa tilanteessa,jossa vaakakupissa työ ja oma terveys).Pidin lasitalosta symbolisena rakennuksena,etenkin kun lavastaja kertoo sen todellisen tarkoituksen (eli sitä ei ollutkaan tarkoitettu johonkin esitykseen lavastukseksi vaan se oli heidän parisuhteensa pienoismalli).Näytelmä pysyi intensiivisenä alusta loppuun,puolitoistatuntinen ilman väliaikaa oli sangen kompakti paketti.Kaikki näyttelijäsuoritukset olivat hyviä ja kukin omalla tavallaan,yksi tosin nousi ylitse muiden eli oma suosikkini Kari Heiskanen.Olen aina pitänyt Heiskasen työskentelystä,tämä nosti hänen pisteitään entisestään.Mikä karisma !!

Miinusta : esitys vilisi aika lailla viittauksia teatterimaailmaan,osa jutuista meni täysin ohi aluksi eli minulla ei mitään hajua "brechtiläisyydestä" tai Faustista,onneksi niitä ei jääty setvimään sen enempiä.

Muuta : katsomossa oli kylmä,olin ihan horkassa koko esityksen ajan :(

Teatterikärpänen antaa Harmonialle neljä tähteä **** ja Kari Heiskaselle viisi *****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).