maanantai 14. joulukuuta 2009

Hamlet

Hamlet / RedNoseClub / Q-teatteri

Ohjaus : Philip Boulay/Soile Mäkelä

Lavalla mm. Tatu Siivonen,Teemu Aromaa,Eero Järvinen ja Niina Sillanpää

Taustaa : RedNoseClubin muodostaa joukko helsinkiläisiä freelance-näyttelijöitä,ryhmä perustettu 2005.Hamletin juonihan lienee kaikille tuttu,juonittelua ja kostoa Tanskanmaalla...Esitys perustuu pitkälti improvisointiin.

Plussaa : en ollut nähnyt mitään vastaavaa koskaan aiemmin (ja tuskin tulen näkemäänkään...),alusta asti nauratti kun klovnit tulivat ovesta yleisöä ihmettelemään ja hämmästelemään lapsenomaisen uteliaina.Pokka piti hyvin,se on taito sekin!Ihania ilmeitä :)Esityskielenä englanti,tosin tulkkaustakin oli mutta asian vierestä oikeastaan.Ekassa näytöksessä ei päästy kuninkaan kuolemaa pitemmälle,jutut kun lähtivät rönsyilemään puoleen jos toiseenkin ja siitä just tykkäsinkin,koskaan ei tiennyt mitä seuraavaksi.Pidin verhojen ja eri äänien käytöstä.Lopetuksena Queenin hieno "Show must go on" toimi.

Miinusta : väliajan jälkeen meno vähän latistui,eivät ottaneet kontaktia yleisöön enää juurikaan.Oli vähän sellainen paikallaanjunnaamisen meininki ja tuli sellainen hohhoijaa-olo.

Muuta : sen verran oli erikoinen esitys,että mielenkiinto ryhmää kohtaan jäi ylle ja varmasti menen jatkossakin katsomaan ryhmän esityksiä mahdollisuuksieni mukaan.

Teatterikärpänen antaa erikoiselle Hamletille neljä tähteä ****

Ryhmän kotisivut osoitteessa www.rednoseclub.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).