tiistai 8. joulukuuta 2009

Viulunsoittaja katolla / Hämeenlinna

Viulunsoittaja katolla / Hämeenlinnan kaupunginteatterin vanha päänäyttämö

Ensi-ilta 8.10. 2009

Kirjoittanut Joseph Stein

Säveltänyt Jerry Bock

Ohjaus Matti Kuikkaniemi

Rooleissa mm. Matti Nurminen (vier.),Johanna Reilin,Turkka Mastomäki (vier.),Joni Leponiemi (vier.),Birgitta Putkonen,Liisa Peltonen ja Lasse Sandberg

Taustaa : yksi maailman rakastetuimmista musikaaleista (mukana mm. upeat laulut "Rikas mies jos oisin" sekä "Nousee päivä,laskee päivä") kertoo pienestä ukrainalaisesta Anatevkan kylästä,jossa muutoksen tuulet puhaltavat ja perinteet pistetään uusiksi.Maitokuski Tevje tyttärineen muutosten keskellä.

Plussaa : ihana musiikki ja laulut,viulunsoittajanukke,mukavaa huumoria,kauniit lämpimät maanläheiset värit niin kyläläisten vaatteissa kuin lavastuksessakin,tuli "kotoisa" olo katsomossa.Näyttelijöistä pidin etenkin Johanna Reilinin Golde-vaimosta,Liisa Peltosen Hodel-tyttärestä,Joni Leponiemen Motel-räätälistä sekä Lasse Sandbergin Lazar Wolf-teurastajasta.Turkka Mastomäki Perchikinä oli myös vakuuttava ja tietysti Matti Nurminen Tevjenä,sehän on selvä.

Miinusta : sangen onnistunut paketti,ei moitittavaa minun mielestäni.Unikohtaus oli aika kaoottinen (sellainen sen tarkoitus kai onkin) ja kaikista repliikeistä ei aina saanut selvää.

Muuta : olen nähnyt aiemmin Jyväskylän version tästä musikaalista ja pidin kyllä tästä "omasta" enemmän juuri siitä huokuvan lämmön vuoksi.Huvittava yksityiskohta se,että piruuttani käytin Google translatoria esityksestä lukiessani ja sen mukaan rooleissa esim. Turkka Masthill:)

Teatterikärpänen antaa Viulusoittajalle täydet viisi tähteä ***** :)

1 kommentti:

  1. Viulunsoittaja katolla on yksi esitetyimpiä ja rakastetuimpia musikaaleja - eikä ihme! :) Tervetuloa katsomaan, miten me Ypäjän Musiikkiteatterilla toteutamme sen nyt kesällä 2013.
    http://www.ypajanmusiikkiteatteri.fi/

    VastaaPoista

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).