tiistai 18. syyskuuta 2012

Rakkauden haussa / Hämeenlinnan teatteri,vierailu

Rakkauden haussa / vierailu Hämeenlinnan teatterin päänäyttämöllä

Kaj Chydeniuksen säveltämiä lauluja Larin-Kyöstin runoihin

Kesto 1h 30min väliaikoineen

Lavalla Kaj Chydenius ja Tatu Siivonen

Taustaa : Hämeenlinnalaissyntyinen runoilija Larin-Kyösti (1873-1948) oli varsin tuottelias kynäniekka. Mestari Kaj Chydenius on säveltänyt runoihin lauluja, joita tässä konsertissa tulkitsee myöskin hämeenlinnalaislähtöinen freelance-näyttelijä Tatu Siivonen. Konsertissa kuultiin kaikkiaan 22 "rallatusta" eri runoteoksista ja eri vuosikymmeniltä.

Plussaa : Hävettää tunnustaa, että Larin-Kyöstin tuotanto oli minulle aiemmin täysin vieras. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan... Kappaleet olivat varsin mukavia ja kestoltaan juuri passeleita, monikaan ei minuuttia pitempään kestänyt. Tulkinta oli sen verran upeaa, että niitä olisi kyllä kuunnellut enemmänkin. Tatu Siivonen on kyllä upeaääninen laulaja, tulkinnassa oli havaittavissa paikoitellen liioittelematta jopa loirimaista otetta. Kappaleiden välissä Kaj Chydenius kertoi taustoja ja välillä humoristisiakin kommentteja, väliajan jälkeen Tatu kertoi omista lähtökohdistaan ja taustoistaan mielenkiintoisella tavalla. Ote oli koko konsertissa rento, välillä otettiin niin säveliä kuin lauluakin uusiksi eikä se kyllä haitannut tippaakaan. Valtava lämpö ja kunnioitus ja arvostus toisiaan kohtaan huokui esiintyjistä. Esitetyt laulut käsittelivät rakkautta ja kaipuuta, iloa ja surua. Elämää. Kuultiinpa myös hauska oravalaulu ("hypsis ja ropsis se hyppeli vaan") , joka vetäistiin vielä encorena uudelleen. Ensimmäiseksi kuultu laulu "Heilani on kuin helluntai" kuultiin myös uudelleen, "Jos nyt vaikka jännittäisi vähemmän sen esittäminen" totesi Tatu. Ihana konsertti!

Miinusta : Ei moitteita!

Muuta : Väliajalla oli myynnissä cd-levyjä, jotka vietiin käsistä... Kulttuurinnälkä oli ihmisillä kova!

Täydet viisi tähteä tälle vierailulle *****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).