tiistai 19. maaliskuuta 2013

Lento / Tampereen Työväen Teatteri

Lento / Tampereen Työväen Teatterin Suuri näyttämö

Kantaesitys 27.9. 2012, kesto 2h 30min väliaikoineen

Käsikirjoitus ja ohjaus Sirkku Peltola

Rooleissa : Miia Selin, Pentti Helin, Laura Alajääski, Mikko Nousiainen, Tuire Salenius, Mika Honkanen, Janne Kallioniemi, Heidi Kiviharju, Jyrki Mänttäri, Tommi Eronen ja Risto Salmi

Tanssijat Tanssiteatteri MD : Anniina Kumpuniemi, Elina Jakowleva, Mari Rosendahl, Sulevi Sihvola, Timo Saari, Jukka Wennström ja Kalle Suominen

Taustaa : Lentokenttä on paikka, joka kokoaa väkeä samaan tilaan eri puolilta maata ja maailmaa. Mitä tapahtuukaan kun odotettu lomalento viivästyy aluksi pari tuntia ja sitten viivästyy vielä lisää? Alun pintapuolinen jutustelu tulevien kanssamatkustajien kanssa muuttuu syvemmäksi ja konflikteiltakaan ei voida välttyä. Kuka lopulta lennolle lähtee ja mikä onkaan myöhästymisen syy, se jää nähtäväksi!

Heidi Kiviharju, Miia Selin, Tuire Salenius, Janne Kallioniemi ja Pentti Helin / kuva  Petri Kovalainen, TTT

Plussaa : Näyttelijäporukka on mainio sekoitus nuorta ja vanhempaa konkaria, etenkin Risto Salmi oli hienoa nähdä livenä vihdoin. Sirkku Peltolan kirjoittama dialogi on aina toimivaa ja nasevaa, täynnä mukavia erikoisiakin sanavalintoja. Humalaisen esittäminen tyylillä on taitolaji, ja siinä kyllä niin Tuire Salenius kuin Mika Honkanenkin onnistuu mainiosti. Jotenkin tuntuu, että sillä hauskuutettiin yleisöä vähän liikaakin, loppupeleissähän kännissä heilumisessa ei ole mitään huvittavaa, pikemminkin surullista. Ainakin omasta mielestäni. Lavastus oli toimiva ja etenkin taustalle heijastetut efektit olivat huikeita. Lentokonehan suorastaan vyöryi päälle sieltä! Surrealismin puolelle hypättiin, kun paikalle ilmestyi valtavia jäniksiä milloin mistäkin suunnasta ja perheen tytär Tiia (Laura Alajääski) taisi olla ainut joka ne näki ja niiden kanssa tanssahtelikin. Taustalla nähtiin välähdyksenomaisesti kuvia maailmalta, sotaa ja kaaosta. Jäin miettimään, että miten me toisiamme ja luontoa kohtelemme ja millaisessa maailmassa elämme. Näemme vain sen mitä haluamme nähdä. Vaan mitä kaikkea näkisikään jos katsoisi asioita hiukan eri vinkkelistä ja eri tavalla!? Tanssiosuudet olivat mukavaa seurattavaa, monenlaista liikettä saa kyllä aikaan ihan läpikulkumatkallakin.

Miinusta : Itse odotin jotenkin erilaista esitystä tästä enkä edes tiedä millaista ja miksi. Tuntui siltä, että jotain lisämaustetta olisi tämä kaivannut ollakseen ihan napakymppi.

Risto Salmi ja Mikko Nousiainen / kuva Petri Kovalainen , TTT

Muuta : Tämänvuotisessa Thalia-gaalassa Lento oli Lea-ehdokkaana parin muun näytelmän seurassa, palkinto jaettiin maaliskuun puolivälissä ja meni toiseen osoitteeseen. Ehdokkuus kylläkin todistaa sen, että sangen ansiokkaasta esityksestä on kyse.

Teatterikärpänen nousi aika hyvin lentoon myös, joten Lennolle neljä tähteä **** .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Iloiten otan vastaan kaikki kommentit (ne tosin julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, roskapostin vuoksi).